Görüş Bildir

DİSKİ’nin dezenfeksiyon çalışmaları sürüyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü Hazro, Bismil ve Silvan’a bağlı 57 kırsal mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Bayırdüzü su kaynağında içme suyu dezenfeksiyonu gerçekleştirdi.

DİSKİ’nin dezenfeksiyon çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü,Büyükşehirler Yasası’nın ardından hizmet alanına giren ilçeler, kırsal mahalleler ve mezralardaki içme suyu kaynaklarında periyodik çalışma yürütüyor. Bu çalışmalardan biri de hayati değerdeki içme suyu dezenfeksiyon işlemleri.

DİSKİ Genel Müdürlüğü Su Tesisleri Daire Başkanlığı yetkilileri, son olarak Hazro’da bulunan Bayırdüzü su kaynağında içme suyu klorlama çalışmalarını tamamladı.  Gaz klor sisteminin sağlıklı ve doğru yürütülmesi için ilk önce gaz klor odası inşa edilerek aktif hale getirildi. Daha sonra Bayırdüzü su kaynağının sağlıklı hale gelebilmesi için otomatik gaz klor sistemi ile içme suyu dezenfeksiyonu gerçekleştirildi. Çalışmayla birlikte Hazro, Bismil, ve Silvan’a bağlı 57 kırsal mahallenin içme suyu dezenfekte edilmiş oldu.

Halk sağlığını koruyoruz

İçme Suyu Tesisleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yapılan çalışmanın halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Yetkililer, Bayırdüzü su kaynağının önemli bir kaynak olmasının yanı sıra geniş bir nüfusun içme suyu ihtiyacını karşıladığına dikkat çekerek, “Yapılan çalışma, 57 kırsal mahalledeki büyük bir nüfusa hizmet edeceğinden, halk sağlığı da korunmuş olacaktır” dedi. Yetkililer aynı zamanda kırsal mahalle halkının su kullanımı konusunda daha dikkatli olmaya çağırarak, yapılan çalışmayı sahiplenmeleri istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi