DİSMEK 2’inci dönem kayıtları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, istihdamı artırma ve çeşitli iş kollarına kalifiyeli eleman yetiştirmek amacıyla 18 farklı branşta açacağı kursların kayıtları 1 Şubat’ta başladı.

Haberler 02.02.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin, kentte istihdam artrma ve çeitli i kollarna kalifiyeli eleman yetitirmek amacyla 2018 döneminin ilkini Ekimde balatt ve youn ilgi gören kurslarn 2inci dönem kaytlar balad. 1 ubat itibariyle balayan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eitim Kurslar (DSMEK) 16 ubatta sona erecek.

STHDAM KAYITLARI

DSMEK 2inci dönemde tekstil, kilim dokuma, saça geçici ve kalc ekil verme, cilt bakm ve temel makyaj, aç çrakl, ahap hediyelik eya yapm, seramik biçimlendirme, ta ilemecilii, bilgisayar programcl, bilgisayar destekli muhasebe, cam füzyon, hasr sepet örücülüü, pui-al dokumacl, deri tablo yapm, ya pasta yapm, çini ilemecisi, karakalem ve yalboya resim branlarnda eitim verilecek. Toplam 18 dalda açlacak olan kurslardan faydalanmak isteyen kursiyerler kayt ilemleri için bavurularn Sümerpark Ortak Yaam Alan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Bakanl DSMEK örenci ilerinde yapabilecek.

Ücretsiz verilecek olan kurslar baaryla tamamlayacak olan kursiyerlerin Milli Eitim Bakanl onayl sertifika almaya hak kazanaca belirtildi.

Kurs kaytlarnn ardndan, eitimlerin balangç tarihleri kursiyerlere SMS ile bildirilecek.

Ana Sayfaya Git