Diyanetten 15 Temmuz'a özel hazırlık

Diyanet İşleri Başkanlığınca, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla ülke genelinde düzenlenecek programlara ilişkin genelge yayımlandı

Haberler 05.07.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buna göre, darbe giriiminin gerçekletirildii gece saat 00.13te Türkiye genelinde 90 bin camide e zamanl olarak bir defa sela okunacak

Tüm illerin merkez camilerinde 13 Temmuz Cuma günü cuma namaz öncesinde, ehitlerin ruhlar için Kuran Kerim Ziyafeti programlar, tüm camilerde cuma namaz öncesinde, 15 Temmuz konulu hutbe irad edilecek

Turistlerin ziyaret ettii camilerde ve Arap nüfusun youn olduu bölgelerde cuma hutbesinin ngilizce, Almanca ve Arapçasnn okutulmas salanacak

Diyanet leri Bakanl tarafndan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysyla ülke genelinde düzenlenecek programlara ilikin genelge yaymland.

Diyanet leri Bakanlnca il ve ilçe müftülüklerine gönderilen genelgede, 15 Temmuz ruhunun çocuklar ve milletin nezdinde ortak bir bilince dönütürülmesinin büyük önem arz ettii ifade edildi.

Bakanln öncülüünde milletin katlmyla ehitlerimiz çin Kuran Okuyoruz kampanyasnn balatld ve 15 Temmuza kadar bütün cami ve Kuran kurslarnda Kuran Kerimin en az bir kez hatim edilecei bildirildi.

Genelgede yer alan programa göre, 13 Temmuz Cuma günü cuma namaz öncesinde merkez camilerde, ehitlerin ruhlar için Kuran Kerim Ziyafeti programlar yaplacak. Ayrca dier cami ve mescitlerde ise ehitlerin ruhlarna ithafen Kuran Kerim okunacak.

Diyanet leri Bakanlnca hazrlanan 15 Temmuz konulu cuma hutbesi de Türkiye genelindeki camilerde ve mescitlerde irad edilecek. Ayrca turistlerin ziyaret ettii camilerde ve Arap nüfusun youn olduu bölgelerde cuma hutbesinin ngilizce, Almanca ve Arapçasnn okutulmas salanacak.

90 bin camide sela okunacak

Yaz Kuran kursu öretici, örenci ve velilerinin katlmyla vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu ehitlerimizi Anma Özel Program düzenlenecek.

Ceza infaz kurumlar ve geçici barnma merkezlerinde, kapsam müftülüklerce belirlenmek üzere 15 Temmuzda Ne Oldu? balkl konferanslar gerçekletirilecek.

Mülki amirlerin bakanlnda halkn katlmyla icra edilecek toplantlarda müftüler, ehitlerin ruhu için dua edecek.

Darbe giriiminin gerçekletirildii gece saat 00.13te Türkiye genelinde 90 bin camide e zamanl olarak bir defa sela okunacak. Ayrca camiler sabah namazna kadar açk kalacak, minarelerin klar yanacak.

Öte yandan, 915 Temmuzda müftülerin bakanlndaki heyetlerce ehitlikler, ehit yaknlar ve gaziler ziyaret edilecek. Belirlenen 41 ilde görevlendirilen ekiplerce Dini stismar Eden Terör Örgütleri ile Mücadele Semineri çerçevesinde programlar icra edilecek.

Halka yönelik konferanslar düzenlenecek

Tüm illerde temmuz ay içinde halka yönelik 15 Temmuz ve Din Güvenliimiz balkl konferanslar yaplacak. Hafta boyunca vaazlarda ve yerel medya organlarnda ehitlik, milli irade ve dini deerlere sahip çkmann önemi üzerine konumalar yaplacak.

Bakanlkça hazrlanan 15temmuz.diyanet.gov.tr internet sayfas personele duyurulacak, içeriindeki bilgi ve materyaller programlarda, yerel medyada ve dier çalma alanlarnda kullanlacak. 15 Temmuz Karanlk Geceden Aydnlk Sabaha balkl afi, konferanslarda kullanlmak üzere bastrlacak.

Ülke genelinde e zamanl okunacak selalar bata olmak üzere yaplacak olan dier tüm programlar hakknda halka gerekli bilgilendirmeler yaplacak.

Ana Sayfaya Git