Diyarbakır’da “Hayır Marketi”nin açılışı yapıldı

Diyarbakır’ın Merkez Yenişehir ilçesinde, Türkiye Diyanet Vakfının Yenişehir şubesi gönüllü insani yardım ekibi tarafından kurulan “Hayır Marketi”nin açılışı yapıldı.

Haberler 15.11.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Diyanet Vakfnn Yeniehir ubesi gönüllü insani yardm ekibi tarafndan kurulan Hayr Marketi Diyarbakr genelinde binlerce aileye gda, giyim, eya ve nakdi yardm yapyor.

Konuyla ilgili açklamada bulunan, Diyarbakr Yeniehir lçe Müftüsü evket Dilmaç, fakir muhtaç ve madur ailelere giyim gda ve nakdi yardm yaptklarn söyledi.

HAYIR MERKET

Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü Vesselamn bir uygulamasndan hareketle Hayr Marketini açtklarn ifade eden Diyarbakr Yeniehir lçe Müftüsü evket Dilmaç, Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesselem döneminde Mescidi Nebevi deki iki sütun arasna aslan bir ipe, sahabeler kendi ektikleri hurmalar asar ve fakirler de buradan ihtiyaçlarn karlard. Biz de buradan hareketle zenginlerin hayrlarn marketimize balamasn, fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin de buradan ihtiyacn karlamasn hedefledik. dedi.

Fakir aileleri, sosyal yardmlama kurumu araclyla tespit ettiklerini belirten Dilmaç, Ekiplerimiz, muhtaçlarn yaadklar mahallelere gidip onlar ziyaret ediyor ve onlarla sohbet ediyor. Zaman zaman dini konular anlatyor, sonra vedalarken onlarn kimliklerinin fotokopisini alarak Sosyal Yardmlama Vakfnda sorgulatyor. Sosyal Yardmlama bu ailenin fakir olduuna karar verirse, bizler de bu aileye aylk ihtiyacna göre limit veriyoruz. Mesela 250 liralk limit verdiimiz bir aile bu 250 liralk çekini alp Hayr Marketine geliyor. Tpk marketlerdeki gibi her eyin fiyat önceden belirlenmi durumda. Aile de bu ürünlerden, aylk limitini amayacak ekilde alveriini yapyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git