Diyarbakırlılar Evde kalmadı

Diyarbakır'da Covid-19 salgınına karşı yapılan ‘Evde Kal' uyarılarına rağmen vatandaşlar güneşli havayı bahane edip kendini dışarıya attı.

Haberler 07.04.2020 - 01:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda polisler, evde kal çarlarna uymayan vatandalar megafonla uyarrken, sosyal mesafe kuralna uymalarn istedi. Vatandalarn bir bölümü ise uyarlar dikkate almayarak, güneli havay bahane edip kendini darya atarak Evde Kalmad.

TEDBRLER ÜST SEVYEDE

zin belgesiz araç giri ve çklarna izin verilmeyen Diyarbakrda, koronavirüs tedbirleri üst seviyede tutuluyor. Polis ekipleri de zrhl araçlarla kent genelinde dolaarak megafonlarla vatandalardan evden çkmamalarn istiyor. Ekiplerin, sosyal mesafe kuralna uymalarn da istedii vatandalardan bazlarnn ise maskesiz dolat görülüyor.

EVDE KALMADILAR

Parklarn yan sra çou i yerinin kapal olduu, ehrin birçok noktasndaki billboardlara evde kal yazs yazld ve trafik iaret levhalarna vatandalarn evde kalmalar yönünde uyar yazlarnn yanstld Diyarbakrda hayat normal seyrinde devam ediyor.

SOSYAL YARDIM PARASI

Öte yandan, PTT ubelerinden polisler eliinde görevliler tarafndan teslim alnan sosyal yardm paralar da vatandalara evlerinde teslim ediliyor. Yeniehir PTT ubesinde engelli ve isizlik ödemelerini almak isteyenler ise güvenlik görevlilerince sosyal mesafe kuralna göre sraya girip, ilemlerini yapmaya devam ediyor.

Ana Sayfaya Git