Diyarbakır Barosu: Savaş derhal durdurulsun

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü’nde savaşın derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Haberler 12.10.2019 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, öldürülen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas için her hafta Diyarbakr Adliyesi önünde yapt Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsü etkinliinin 197ncisini gerçekletirdi. Em te ji bir nakin / Seni Unutmayacaz yazl pankartn açld etkinlie çok sayda avukat ve Diyarbakr Baro Bakan Yardmcs Gazal Bayram katld. Tahir Elçi nsan Haklar Kürsüsünün bu haftaki gündemi Türkiyenin Kuzey-Dou Suriyeye balatt saldr ve Dünya Kz çocuklar Günü oldu.

Tahir Elçinin öldürülmesinin ardndan 3 yl geçmesine ramen soruturma dosyasnda gerçee dönük somut bir ilemin yaplmadna dikkati çeken Diyarbakr Barosu Bakan Yardmcs Gazal Bayram, Elçinin failleri bulunmadan ve gerei yaplmadan adalet araylarndan vazgeçmeyeceklerini vurgulad.

BASKILARI SONLANDIRIN

Bölge barolarndan oluan 9 baronun yapt açklamay hatrlatan Bayram, savan derhal durdurulmas çarsn bir kez daha yineledi. HDP Diyarbakr l Binas önünde açklama yapmak isteyen gruba yaplan polis müdahalesinin orantsz güç kullanm olarak ifade eden Bayram, Barçl protesto hakkn kullanrken, orantsz güç kullanm ile gözaltna alnan ahslarn derhal serbest braklmasn ve bar söylemlerine yönelik bask ve müdahalelerin sonlandrlmas çarsnda bulunuyoruz diye konutu.

çOCUKLAR çN BARI

Diyarbakr Barosu çocuk Haklar Merkezi genel sekreteri Berçem Sancar ise Dünya Kz çocuklar Gününde güvenlik güçleri tarafndan Silahla vurulmak, bombayla öldürülmek, mayna basmak, zrhl araç altnda kalmak, sava uçaklaryla vurulmak suretiyle yaamn yitiren çocuklar hatrlatarak, Balatlan savan derhal sonlandrlmasn talep ediyor, çocuklar için bar hemen imdi diyoruz dedi.

Etkinlik 5 dakikalk oturma eylemiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git