Diyarbakır Barosu: Savaş derhal durdurulsun

Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü’nde savaşın derhal durdurulması çağrısında bulundu.

Diyarbakır Barosu: Savaş derhal durdurulsun

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığı “Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü” etkinliğinin 197’ncisini gerçekleştirdi. “Em te ji bir nakin / Seni Unutmayacağız” yazılı pankartın açıldığı etkinliğe çok sayıda avukat ve Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Gazal Bayram katıldı. Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü’nün bu haftaki gündemi Türkiye’nin Kuzey-Doğu Suriye’ye başlattığı saldırı ve Dünya Kız Çocukları Günü oldu.

Tahir Elçi’nin öldürülmesinin ardından 3 yıl geçmesine rağmen soruşturma dosyasında gerçeğe dönük somut bir işlemin yapılmadığına dikkati çeken Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Gazal Bayram, Elçi’nin failleri bulunmadan ve gereği yapılmadan adalet arayışlarından vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

‘BASKILARI SONLANDIRIN’

Bölge barolarından oluşan 9 baronun yaptığı açıklamayı hatırlatan Bayram, “savaşın derhal durdurulması çağrısını” bir kez daha yineledi. HDP Diyarbakır İl Binası önünde açıklama yapmak isteyen gruba yapılan polis müdahalesinin orantısız güç kullanımı olarak ifade eden Bayram, “Barışçıl protesto hakkını kullanırken, orantısız güç kullanımı ile gözaltına alınan şahısların derhal serbest bırakılmasını ve barış söylemlerine yönelik baskı ve müdahalelerin sonlandırılması çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.

‘ÇOCUKLAR İÇİN BARIŞ’

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi genel sekreteri Berçem Sancar ise Dünya Kız Çocukları Günü’nde güvenlik güçleri tarafından “Silahla vurulmak, bombayla öldürülmek, mayına basmak, zırhlı araç altında kalmak, savaş uçaklarıyla vurulmak” suretiyle yaşamını yitiren çocukları hatırlatarak, “Başlatılan savaşın derhal sonlandırılmasını talep ediyor, ‘Çocuklar için barış hemen şimdi’ diyoruz” dedi.

Etkinlik 5 dakikalık oturma eylemiyle son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler