‘Diyarbakır Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ başlıyor

Kentte kültürel ve sanatsal faaliyetleri artırmak amacıyla “Diyarbakır Kültür ve Sanat Etkinlikleri” adı altında yeni bir çalışma başlatıyor.

Haberler 09.02.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr l Valilii ve Kalknma Bakanl ile Büyükehir Belediyesi ortaklaa kentte kültürel ve sanatsal faaliyetleri artrmak amacyla Diyarbakr Kültür ve Sanat Etkinlikleri ad altnda yeni bir çalma balatyor. Kent genelini kapsayacak olan çalma Kalknma Bakanl Sosyal Destek Program (SODES) tarafndan desteklenecek. Proje kapsamnda okullarda kütüphaneler kurulacak, çocuk ve gençler ülkenin farkl yerlerini gezme frsat bulacak, yine çocuk ile gençlere yönelik çeitli sanat kurslar açlacak.

Okullara kütüphane

Diyarbakr Kültür ve Sanat Etkinlikleri projesinde ilk etapta eitime katk sunmak amacyla Diyarbakr Milli Eitim Müdürlüü tarafndan belirlenen 5 dezavantajl ilk, orta ve lise dengi okula kütüphaneler kurulacak. Okullara kurulacak kütüphanelerde örencilerin ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak kitaplar tedarik edilecek.

Sanat kurslar

Ayn proje kapsamnda kentte ikamet eden 150 dezavantajl çocua, fotorafçlk, el sanatlar, balama, gitar ve keman dersleri verilecek. Sanat kurslar Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleecek. Proje ortaklar çocuk ve gençlerde yurttalk bilincini artrmak için kent içi ve dna çeitli geziler düzenleyecek. Genç ve çocuklar, kent içinde Eil ilçesinin tarihi ve turistik alanlarn ziyaret edecek. Kent d gezilerde ise çanakkale ve stanbulun tarihi ve turistik yerleri gezilecek.

Ana Sayfaya Git