Diyarbakır Kürt Dil Bayramı yürüyüşüne hazırlanıyor

MED-DER Eşbaşkanı Şilan Elmas Kan ile HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, çalışmaları devam eden 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kapsamında yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Haberler 13.05.2022 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kürt Dil Platformu ile Kürt Dil ve Kültür A öncülüünde start verilen 15 Mays Kürt Dil Bayram etkinlikleri sürüyor. Kürtçenin resmi ve eitim dili olmas talebinin öne çkt etkinliklerin finali, 15 Maysta Diyarbakrn Balar ilçesindeki NCity AVM önünden Kouyolu Parkna kadar yaplacak yürüyüle son bulacak.

TEK DL SYASET

MED-DER Ebakan ilan Elmas Kan, Kürt dilinin halen yok sayldn iddia etti. Kan, Kürtçenin Kürtlerin kimlii, kültürü, tarihi olduuna iaret ederek, Dil kullanlmad taktirde yok olur ve unutulur. Bu yaammz da yok eder. Diline sahip çkmazsak devletin Kürt halk ve Kürt dili üzerindeki basklar daha fazla artar diye kaydetti.

Kan, basklarn sürdüü bir dönemde 15 Mays karladklarn belirterek, Kürtçeye dair farkndalk yaratmak istiyoruz. 15 Mays günü saat 16.00da Kürt Dili Resmi Dil Olsun yürüyüüne tüm halkmz katlmaldr. Kendisine Kürdüm, Kürdistaniyim diyen herkes diline sahip çkmaldr çars yapt.

RESM DL TALEB

HDP Diyarbakr l Ebakan Zeyyat Ceylan ise, etkinliklerle Kürtçe üzerindeki basklara dair farkndalk yaratmak istediklerini öne sürdü. Ceylan, Kürtçenin bir zenginlik olduunu ve devlerin Kürtçeyi hem resmi hem de eitim dili olarak kabul etmesi gerektiini vurgulad.

Ana Sayfaya Git