Diyarbakır'da Corona dezenfektesi!

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgınına karşı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüsler ve dolmuşlarda dezenfekte çalışması yapılıyor.

Haberler 13.03.2020 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Büyükehir Belediyesi tarafndan çinde ortaya çkan ve ksa sürede tüm dünyaya yaylan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnna kar dezenfekte çalmas gerçekletiriliyor.

laçlama çalmalar arlk kazand

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Salk leri Bakanlnca virüs kaynakl salgn hastalklarn yaylmasn önlemek amacyla toplu tama araçlar, okullar, servis araçlar camiler, resmi kurumlar ve Diyarbakr Havalimannda ilaçlama yaplyor. Bu kapsamda ildeki 319 belediye otobüsü, 450 hat minibüsü, 1000 okul servis arac, 1300e yakn takside 252 personel tarafndan dezenfekte çalmas yürütülüyor. Temizlik ekipleri, her gece günlük seferini tamamlayan toplu tama araçlarnn Oto Doalgaz Dolum stasyonunda rutin temizliini gerçekletiriyor. Diyarbakr Havalimannda da rutin dezenfekte çalmas yapan ekipler, uluslararas kalite belgeli, Salk Bakanl ruhsatl ilaçlar kullanyor.

250 pesonel görevlendirildi

Büyükehir Belediyesi Salk leri Dairesi Bakan Vekili Mustafa Korkutan, önceliklerinin otobüsler, dolmular, sosyal tesisler ve vatandalarn kulland alanlar olduunu söyledi.

Korkutan, Salk ileri bakanl ilaçlama birimi olarak daha önce baladmz dezenfeksiyon ilemlerine hz kazandrarak ilimizde bulunan havaalan, camiler, kütüphaneler, Diyarbakr halkna hizmet eden bütün toplu tama araçlarnn tümü, kamu kurumlar taziye evleri, otogarlar, alveri merkezleri, parklar, belediyeye talepte bulunan halkmzn özel araçlar ve STKlarn salgn hastalklara kar dezenfeksiyon ilerimizi 252 personelimizle sürdürüyoruz. dedi.

Okullarda dezenfekte edilecek

Okul ve okul servisleri hakknda da bilgi veren Korkutan, limizde bulunan bin 700 okulunda ilaçlamasna ilikin l Milli eitim müdürlüüyle görümelerimiz devam ediyor. Yarn itibariyle tüm okullarda dezenfeksiyon ilemi 15 gün boyunca e zamanl dezenfeksiyon ilemlerimizi sürdüreceiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git