Görüş Bildir

Diyarbakır'da Corona dezenfektesi!

Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgınına karşı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından otobüsler ve dolmuşlarda dezenfekte çalışması yapılıyor.

Diyarbakır'da Corona dezenfektesi!

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi tarafından Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı dezenfekte çalışması gerçekleştiriliyor.

İlaçlama çalışmaları ağırlık kazandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Başkanlığınca virüs kaynaklı salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla toplu taşıma araçları, okullar, servis araçları camiler, resmi kurumlar ve Diyarbakır Havalimanında ilaçlama yapılıyor. Bu kapsamda ildeki 319 belediye otobüsü, 450 hat minibüsü, 1000 okul servis aracı, 1300'e yakın takside 252 personel tarafından dezenfekte çalışması yürütülüyor. Temizlik ekipleri, her gece günlük seferini tamamlayan toplu taşıma araçlarının Oto Doğalgaz Dolum İstasyonunda rutin temizliğini gerçekleştiriyor. Diyarbakır Havalimanında da rutin dezenfekte çalışması yapan ekipler, uluslararası kalite belgeli, Sağlık Bakanlığı ruhsatlı ilaçlar kullanıyor.

250 pesonel görevlendirildi

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkan Vekili Mustafa Korkutan, önceliklerinin otobüsler, dolmuşlar, sosyal tesisler ve vatandaşların kullandığı alanlar olduğunu söyledi.

Korkutan, "Sağlık işleri başkanlığı ilaçlama birimi olarak daha önce başladığımız dezenfeksiyon işlemlerine hız kazandırarak ilimizde bulunan havaalanı, camiler, kütüphaneler, Diyarbakır halkına hizmet eden bütün toplu taşıma araçlarının tümü, kamu kurumları taziye evleri, otogarlar, alışveriş merkezleri, parklar, belediyeye talepte bulunan halkımızın özel araçları ve STK'ların salgın hastalıklara karşı dezenfeksiyon işlerimizi 252 personelimizle sürdürüyoruz." dedi.

Okullarda dezenfekte edilecek

Okul ve okul servisleri hakkında da bilgi veren Korkutan, " İlimizde bulunan bin 700 okulunda ilaçlamasına ilişkin İl Milli eğitim müdürlüğüyle görüşmelerimiz devam ediyor. Yarın itibariyle tüm okullarda dezenfeksiyon işlemi 15 gün boyunca eş zamanlı dezenfeksiyon işlemlerimizi sürdüreceğiz. "ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi