Diyarbakır'da karla mücadele

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanan bin 860 kilometre yolu, yapılan temizlik çalışmasıyla yeniden açtı.

Haberler 21.12.2016 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnan bilgiye göre, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Yol Yapm Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl ekipleri, kar ya nedeniyle 17 ilçede ulama kapanan krsal mahalle yollarnn açlmas aralksz çalma yürütüyor.

Büyükehir Belediyesi 285 personel ve 83 i makinesiyle yapt yol temizlik çalmalarnda, kar ya nedeniyle ulama kapanan bin 860 kilometre yolu açarak ulamn sürmesini salad.

HASTALAR KURTARILDI

çalmalarda acil salk hizmetine ihtiyaç duyan hastalarn bulunduu mahallelere öncelik tannarak, 30 hastann 112 Acil Salk ekiplerince hastanelere kaldrlmas saland.

Buzlanmann olduu yollarda tuz kullanan ekipler, bu nedenle tahrip olan yollarda ayrca souk asfaltla yama çalmas yapt.

Kar ve tipinin görüldüü kesimlerde aralksz olarak sürdürülen karla mücadele çalmalarnda, Lice ve Kulpta açlan baz mahalle ve mezra yollarnda ulam youn kar ve tipi nedeniyle zaman zaman aksasa da kent merkezi ve yakn ilçelerden yaplan i makinesi ve personel takviyesiyle bu yollar da ulama sürekli olarak açk tutuluyor.

DÖKÜLEN SICAK ASFALT

Buarada, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Yol Yapm Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl, 2016 yl asfalt ve yol yapm çalma programn sona erdirdi. Program kapsamnda kent merkezindeki bulvar ve caddelerde 164 bin ton, bakm ve onarm çalmalarnda ise 62 bin ton olmak üzere 226 bin ton scak asfalt kullanld.

Öte yandan, Yol Yapm Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl Krsal Hizmetler ube Müdürlüü ise ilçelerde 397 kilometre sathi kaplama ve 412 kilometre stabilize yol çalmas yapt, 104 bin metrekarelik alana kilitli parke ta döedi. 2017 ylnda kent merkezinde 500 ton scak asfalt sermeyi hedefleyen belediye ilçelerde ise bin 100 kilometrelik yolda sathi kaplama yapmay planlyor.

Ana Sayfaya Git