Diyarbakır'da karla mücadele

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanan bin 860 kilometre yolu, yapılan temizlik çalışmasıyla yeniden açtı.

Diyarbakır'da karla mücadele

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri, kar yağışı nedeniyle 17 ilçede ulaşıma kapanan kırsal mahalle yollarının açılması aralıksız çalışma yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi 285 personel ve 83 iş makinesiyle yaptığı yol temizlik çalışmalarında, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan bin 860 kilometre yolu açarak ulaşımın sürmesini sağladı.

HASTALAR KURTARILDI

Çalışmalarda acil sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastaların bulunduğu mahallelere öncelik tanınarak, 30 hastanın 112 Acil Sağılık ekiplerince hastanelere kaldırılması sağlandı.

Buzlanmanın olduğu yollarda tuz kullanan ekipler, bu nedenle tahrip olan yollarda ayrıca soğuk asfaltla yama çalışması yaptı.

Kar ve tipinin görüldüğü kesimlerde aralıksız olarak sürdürülen karla mücadele çalışmalarında, Lice ve Kulp'ta açılan bazı mahalle ve mezra yollarında ulaşım yoğun kar ve tipi nedeniyle zaman zaman aksasa da kent merkezi ve yakın ilçelerden yapılan iş makinesi ve personel takviyesiyle bu yollar da ulaşıma sürekli olarak açık tutuluyor.

DÖKÜLEN SICAK ASFALT

Buarada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2016 yılı asfalt ve yol yapım çalışma programını sona erdirdi. Program kapsamında kent merkezindeki bulvar ve caddelerde 164 bin ton, bakım ve onarım çalışmalarında ise 62 bin ton olmak üzere 226 bin ton sıcak asfalt kullanıldı.

Öte yandan, Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ise ilçelerde 397 kilometre sathi kaplama ve 412 kilometre stabilize yol çalışması yaptı, 104 bin metrekarelik alana kilitli parke taşı döşedi.  2017 yılında kent merkezinde 500 ton sıcak asfalt sermeyi hedefleyen belediye ilçelerde ise bin 100 kilometrelik yolda sathi kaplama yapmayı planlıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz