Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonunda 390 kilo esrar ele geçirildi

DİYARBAKIR'IN Lice İlçesi kırsal kesiminde düzenlenen operasyonda 390 kilo esrar ele geçirildi.

Haberler 16.03.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valilii, Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il snr arasnda barnan ve k üslenmesine giren, aralarnda terör örgütü PKKnn üst düzey yöneticilerin de bulunduu deerlendirilen örgüt üyelerini etkisiz hale getirmek, uyuturucu üretim ve ticareti yapanlara yönelik düzenlenen operasyonla ilgili açklama yapt. Açklamada öyle denildi:

YARIM TON ESRAR ELE GEçRLD

Lice ilçesi mülki snrlar içerisindeki 5 köy ve mezralarnda toplam 139 ev ve eklentileri ile arazide icra edilen arama faaliyeti neticesinde, 1 adet av tüfei, çok sayda örgütsel döküman ele geçirilmi, 3 üpheli ahs göz altna alnm. Tesis edilen 28 yol kontrol noktasnda yaplan kontroller neticesinde; 661 araç ve 952 ahsn sorgulamas yaplm. Bölücü terör örgütü mensuplarna ait 2 snak, 2 terörist mevzi tespit edilmeyi müteakip kullanlamaz hale getirilmi, snaklar içerisinde bulunan çok sayda örgütsel doküman ile yaam ve giyim malzemeleri Cumhuriyet Savclnn talimat gereince yerinde imha edildi.

NARKO-TERÖRZM

Teroristlerce 100 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmi 1 adet el yapm patlayc düzenei tespit edilmeyi müteakip, Patlayc Madde mha Timi marifetiyle yerinde tahrip edilmitir. Narko-terörizmle mücadele kapsamnda; 150 kilo toz, 240 kilo kubar esrar olmak üzere toplam 390 kilo uyuturucu madde ele geçirilmi olup, ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savclnn talimat gereince muhafaza altna alnmtr. Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalara olumsuz hava ve iklim artlarna ramen artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir.

Ana Sayfaya Git