Diyarbakır'ın Afrin'e Bakışı

Diyarbakırlılar "Afrin" operasyonuna destek verirken, sonucun barışla noktalanmasını istedi.

Haberler 24.01.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Afrine yönelik balatt Zeytin Dal Operasyonu hakknda Diyarbakrl vatandalarn görülerini aldk. Söz Haberin Brakn Vatanda Konusun penceresine konuan Diyarbakrl vatandalarn bir çou operasyona destek verirken, sorunun barçl süreçle noktalanmasn istedi.

AFRN ALLAHIN ZNYLE ALACAIZ

Sefa Altay, Sakaryadan Diyarbakra gezmeye geldiini belirterek, TSKnn Afrine yönelik balatt operasyonu çok dou bir karar olarak deerlendiriyorum. çünkü Afrin bizim snrmzda olan bir yer. Bizi rahatsz edeni bizde rahatsz ederiz inallah sa salim olarak askerlerimiz gider gelir. Afirini Allahn izniyle alacaz diye düünüyorum dedi.

KMSENN ÖLMESNDEN YANA DELZ

Frat Kaya da, kimsenin ölmesinden yana olmadn anlatarak, yorum yapmak istemiyorum ama unu diyebilirim ki, sava olsun istemiyoruz. Bar destekliyoruz. nsanlarn ölmesinden yana deiliz. Zeytin dal deil bar dal uzatmalarn istiyoruz. Biz kimsenin ölmesinden yana deiliz. Bar salanacaksa bu zeytin dalyla deil bar dalyla olmal diye düünüyorum diye konutu.

DYALOG LE çÖZÜLMEL

Bilal Erim ise, barçl politika izlemesi gerektiini ifade ederek, Sava olan hiçbir eyi desteklemiyorum. Bar olmasn istiyorum. Snrlarmz daha barçl bir politika ile diyalog ile çözülmeli. çünkü savalarn art bir getirisi olmaz, sava bir çözüm deil eklinde konutu.

KMSENN CANI YANSIN STEMYORUM

Kimsenin cannn yanmasn istemediini ifade eden Bilal Güzel, Benim düüncem bartan yana kimsenin can yansn istemiyorum kan dökülmesinden yana deilim herkes birer evlattr dedi.

OPERASYON GEREKYORSA YAPILMALI

Operasyona destek veren Tahsin Öztürk, Olmas gerekiyorsa yaplmal diye düünüyorum. Bu ekilde düüncemi belirtmek istiyorum diye konutu.

ZOR DÖNEMLERDEN GEçYORUZ

Ramazan Mula, da, Zor dönemlerden geçiyoruz operasyon hala devam etmekte Türkiye için hayrl olmasn temenni ediyorum eklinde konutu.

ÜLKEMZ çN HAYIRLI OLMASINI DLYORUM

Operasyonun Türkiye için hayrl olmas temennisinde bulunan Hebun Akdemir, Ülkemiz için hayrl olmasn diliyorum snrmza dayanan bu anlamsz atmalara bir son verilmesi gerekiyor ve sonucunda Türkiye açsndan olumlu ve iyi olacana inanyorum dedi

TÜRKYE KEND GÜCÜNÜ DI ÜLKELERE GÖSTERM OLUYOR

Operasyona destek veren Mehmet Gül isimli vatandata Bende askerim uan. Afrine yönelik operasyonu doru bir karar olarak deerlendiriyorum. çünkü Türkiye kendi gücünü d ülkelere göstermi oluyor böylelikle diye konutu.

SURYENN TOPRAK BÜTÜNLÜÜNÜ DE KORUMALIYIZ

Serdar Ildz ise, Ortadouda oynanan oyunlarn bir parçasnn Afrin olduunu belirterek, öyle konutu: D güçlerin bizim bölgemizde kurmak istedii hakimiyeti bozguna uratacak bir operasyondur Afrin operasyonu. Kürtlere yönelik bir operasyon deildir terör unsurlarna yöneliktir Afrin. Komumuz ve tabi ki Suriyenin toprak bütünlüünü de korumalyz. Terör yan bamzda her an ülkemizde vatandalarmza yönelik zarar verici bir operasyonda bulunabilir. Hükümetimizde buna mahal vermemek için oradaki terör gruplarn çökertiyor. Sonuç nereye varrsa varsn hem ülkemiz için hem bölgemiz için iyi olacak. Oradaki terör bitecek ve tekrar ticari olarak da giri çklar rahatlkla salanabilinecek

ASKERLERE DE VEFA BORCUMUZ OLDUUNU UNUTMAMALIYIZ

Ahmet Abakay da, Cumhurbakanmzn kararyla balatlan bir operasyon ve bölgemiz ülkemiz için iyi olacan düünüyorum. Komu snrlarmzda bir terör devleti olmasndansa insanlarn huzur ve mutlulukla yaad bir yer geleceimiz için kendi çocuklarmz için kendi vatanmz için daha iyi olacan düünüyorum. Orada savaan askerlere de vefa borcumuz olduunu unutmamalyz dedi.

ZEYTN DALI OPERASYONU ORADAK KÜRT HALKINA YÖNELK BR OPERASYON DEL

Mürsel Kikizade ise görülerini öyle ifade etti: Ülkemiz açsndan olumlu buluyorum. Terör örgütlerinin dili dini rk yoktur. Oradakilerin mensubiyeti Kürt olabilir ama Kürtlere bir çkarlar yoktur. Kürtlere zarar veriyorlar d güçlerin piyonu olarak davranyorlar. Hem ülkemize hem etnisite olarak da kendimize zararlar dokunacak ülkemizde bu oyunu bozacak güçtedir. Cumhurbakanmz önderliinde Türkiye bu corafyada oyun bozan bir ülke durumuna gelmitir. Cumhurbakanmzn da dedii gibi zeytin dal operasyonu oradaki Kürt halkna yönelik bir operasyon deil orda oluturulmaya çallan terör örgütlerine yönelik bir operasyondur.

Ana Sayfaya Git