Görüş Bildir

Diyarbakır'ın Afrin'e Bakışı

Diyarbakırlılar "Afrin" operasyonuna destek verirken, sonucun barışla noktalanmasını istedi.

Diyarbakır'ın Afrin'e Bakışı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik başlattığı “Zeytin Dalı Operasyonu” hakkında Diyarbakırlı vatandaşların görüşlerini aldık. Söz Haber'in “Bırakın Vatandaş Konuşsun” penceresine konuşan Diyarbakırlı vatandaşların bir çoğu operasyona destek verirken, sorunun barışçıl süreçle noktalanmasını istedi.

“AFİRİN’İ ALLAHIN İZNİYLE ALACAĞIZ”

Sefa Altay, Sakarya’dan Diyarbakır’a gezmeye geldiğini belirterek, “TSK’nın Afrin’e yönelik başlattığı operasyonu çok doğu bir karar olarak değerlendiriyorum. Çünkü Afrin bizim sınırımızda olan bir yer. Bizi rahatsız edeni bizde rahatsız ederiz inşallah sağ salim olarak askerlerimiz gider gelir. Afirin’i Allahın izniyle alacağız diye düşünüyorum” dedi.

“KİMSENİN ÖLMESİNDEN YANA DEĞİLİZ”

Fırat Kaya da,  kimsenin ölmesinden yana olmadığını anlatarak, “yorum yapmak istemiyorum ama şunu diyebilirim ki, savaş olsun istemiyoruz. Barışı destekliyoruz. İnsanların ölmesinden yana değiliz. Zeytin dalı değil barış dalı uzatmalarını istiyoruz. Biz kimsenin ölmesinden yana değiliz. Barış sağlanacaksa bu zeytin dalıyla değil barış dalıyla olmalı diye düşünüyorum” diye konuştu.

“DİYALOG İLE ÇÖZÜLMELİ”

Bilal Erim ise, barışçıl politika izlemesi gerektiğini ifade ederek, “Savaş olan hiçbir şeyi desteklemiyorum. Barış olmasını istiyorum. Sınırlarımız daha barışçıl bir politika ile diyalog ile çözülmeli. Çünkü savaşların artı bir getirisi olmaz, savaş bir çözüm değil” şeklinde konuştu.

“KİMSENİN CANI YANSIN İSTEMİYORUM”

Kimsenin canının yanmasını istemediğini ifade eden Bilal Güzel, “Benim düşüncem barıştan yana kimsenin canı yansın istemiyorum kan dökülmesinden yana değilim herkes birer evlattır” dedi.

“OPERASYON GEREKİYORSA YAPILMALI”

Operasyona destek veren Tahsin Öztürk, “Olması gerekiyorsa yapılmalı diye düşünüyorum. Bu şekilde düşüncemi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“ZOR DÖNEMLERDEN GEÇİYORUZ”

Ramazan Mula, da, “Zor dönemlerden geçiyoruz operasyon hala devam etmekte Türkiye için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Operasyonun Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunan Hebun Akdemir, “Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum sınırımıza dayanan bu anlamsız atışmalara bir son verilmesi gerekiyor ve sonucunda Türkiye açısından olumlu ve iyi olacağına inanıyorum” dedi

“TÜRKİYE KENDİ GÜCÜNÜ DIŞ ÜLKELERE GÖSTERMİŞ OLUYOR”

Operasyona destek veren Mehmet Gül isimli vatandaşta “Bende askerim şuan. Afrin’e yönelik operasyonu doğru bir karar olarak değerlendiriyorum. Çünkü Türkiye kendi gücünü dış ülkelere göstermiş oluyor böylelikle” diye konuştu.

“SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ DE KORUMALIYIZ”

Serdar Ildız ise, Ortadoğu’da oynanan oyunların bir parçasının Afrin olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Dış güçlerin bizim bölgemizde kurmak istediği hakimiyeti bozguna uğratacak bir operasyondur Afrin operasyonu. Kürtlere yönelik bir operasyon değildir terör unsurlarına yöneliktir Afrin. Komşumuz ve tabi ki Suriye’nin toprak bütünlüğünü de korumalıyız.  Terör yanı başımızda her an ülkemizde vatandaşlarımıza yönelik zarar verici bir operasyonda bulunabilir. Hükümetimizde buna mahal vermemek için oradaki terör gruplarını çökertiyor. Sonuç nereye varırsa varsın hem ülkemiz için hem bölgemiz için iyi olacak. Oradaki terör bitecek ve tekrar ticari olarak da giriş çıkışlar rahatlıkla sağlanabilinecek”

“ASKERLERE DE VEFA BORCUMUZ OLDUĞUNU UNUTMAMALIYIZ”

Ahmet Abakay da, “Cumhurbaşkanımızın kararıyla başlatılan bir operasyon ve bölgemiz ülkemiz için iyi olacağını düşünüyorum. Komşu sınırlarımızda bir terör devleti olmasındansa insanların huzur ve mutlulukla yaşadığı bir yer geleceğimiz için kendi çocuklarımız için kendi vatanımız için daha iyi olacağını düşünüyorum. Orada savaşan askerlere de vefa borcumuz olduğunu unutmamalıyız” dedi.

“ZEYTİN DALI OPERASYONU ORADAKİ KÜRT HALKINA YÖNELİK BİR OPERASYON DEĞİL”

Mürsel Kikizade ise görüşlerini şöyle ifade etti: “Ülkemiz açısından olumlu buluyorum. Terör örgütlerinin dili dini ırkı yoktur. Oradakilerin mensubiyeti Kürt olabilir ama Kürtlere bir çıkarları yoktur. Kürtlere zarar veriyorlar dış güçlerin piyonu olarak davranıyorlar. Hem ülkemize hem etnisite olarak da kendimize zararları dokunacak ülkemizde bu oyunu bozacak güçtedir. Cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye bu coğrafyada oyun bozan bir ülke durumuna gelmiştir. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi zeytin dalı operasyonu oradaki Kürt halkına yönelik bir operasyon değil orda oluşturulmaya çalışılan terör örgütlerine yönelik bir operasyondur.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi