"Doğu'nun Galatası" oltacıların uğrak mekanı oldu

Elazığ'ın Keban ilçesindeki Keban Köprüsü, oltacıların uğrak mekanı oldu.

Haberler 22.02.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elaz ile Erzincan arasnda karayolu balants salayan Frat Nehri üzerindeki Keban Köprüsü, balk avlayanlarn oluturduu younluuyla adeta stanbuldaki Galata Köprüsünü andryor. Keban Baraj ve Hidroelektrik Santrali duvarnn hemen altnda bulunan ve doa manzarasyla da öne çkan köprüde oltayla balk avlayanlar, su ürünleri çeitlilii bakmdan zengin nehirde hem balk tutmann hem de manzaray seyretmenin keyfini yayor.

Özellikle hafta sonlarnda köprü üzerindeki younluk Galata Köprüsünü hatrlatrken, oltaclar nehirde alabalk, sazan, yerli turna, abut gibi balklar tutma imkan buluyor.

Balk avlayanlardan Osman lhami, AA muhabirine yapt açklamada, uzun yllardr Frat Nehrinin farkl noktalarnda hobi amaçl balk avladn ancak son birkaç yldr sadece Keban Köprüsünü tercih ettiini söyledi.

Keban Baraj ve Hidroelektrik Santralinin hemen altnda yer almasndan dolay barajn tribünlerinden çkan souk suda yetien balklarn daha lezzetli olduunu ifade eden lhami, oltaclarn köprü üzerinde balk avlamak için bir araya gelmesiyle oluan ortamn ayrca tercih sebebi olduunu kaydetti.

Köprüye gelmek için hafta sonlarn dört gözle beklediklerini dile getiren lhami, Buray tercih etmemdeki sebep sadece bal tutup, götürüp yemek için deil, elenmek amacyla da geliyoruz. çaymz içiyoruz, pikniimizi yapyoruz. Tabii balmz da tutunca daha mutlu oluyoruz. dedi.

- Galata Köprüsü kadar keyif verici

lhami, geçmite Galata Köprüsü üzerinde oltayla balk avlama frsat bulduunu aktararak, son 2-3 yldr oltaclarn gözde mekanlarndan biri haline gelen Keban Köprüsünün üzerinde oluan insan younluuyla ve doa manzarasyla Galata Köprüsü kadar keyif verdiini dile getirdi.

Keban Köprüsünün halk arasnda Dounun Galatas olarak nitelendirildiini dile getiren lhami, öyle konutu:

Nasl ki stanbulun Galata Köprüsü varsa Elazmzn da Keban Köprüsü var. Keban Baraj ve Hidroelektrik Santralinin hemen altnda. Özellikle sabah ve ölen aras oluan kalabalyla Galata Köprüsünü aratmyor. Baz günler ayn anda 300 olta avcs köprü üzerinde birikiyor. Köprüye smyoruz, olta atacak yer bulamyoruz. Elazmzn her yeri güzel. nsanlarmz buraya davet ediyoruz, buyurup gelsinler balk görsünler.

- çevre illerden de geliyorlar

rfan Tökü de yaklak 5 yldr hobi amaçl balk avladn ancak Keban Köprüsü üzerinde oltayla balk tutmann keyfini hiçbir yerde alamadn söyledi.

çevre illerden balk avlamak için köprüye gelenler olduunu vurgulayan Tökü, Burann havas da temiz, ailece gelinecek bir yer. çevrede piknik yapma alanlarmz da var. stanbuldaki vatandalar nasl Galata Köprüsü üstünde balk avlyorsa, biz de gelip Keban Köprüsünde balk avlyoruz. Güzel, keyifli, elenceli oluyor. dedi.

Mehmet Torgut da Elaza yolu düen ve güzel vakit geçirmek isteyen herkese Keban Köprüsüde oltayla balk avlamay önerdi.

Ana Sayfaya Git