Görüş Bildir

"Doğu'nun Galatası" oltacıların uğrak mekanı oldu

Elazığ'ın Keban ilçesindeki Keban Köprüsü, oltacıların uğrak mekanı oldu.

Elazığ ile Erzincan arasında karayolu bağlantısı sağlayan Fırat Nehri üzerindeki Keban Köprüsü, balık avlayanların oluşturduğu yoğunluğuyla adeta İstanbul'daki Galata Köprüsü'nü andırıyor. Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali duvarının hemen altında bulunan ve doğa manzarasıyla da öne çıkan köprüde oltayla balık avlayanlar, su ürünleri çeşitliliği bakımdan zengin nehirde hem balık tutmanın hem de manzarayı seyretmenin keyfini yaşıyor.

Özellikle hafta sonlarında köprü üzerindeki yoğunluk Galata Köprüsü'nü hatırlatırken, oltacılar nehirde alabalık, sazan, yerli turna, şabut gibi balıkları tutma imkanı buluyor.

Balık avlayanlardan Osman İlhami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Fırat Nehri'nin farklı noktalarında hobi amaçlı balık avladığını ancak son birkaç yıldır sadece Keban Köprüsü'nü tercih ettiğini söyledi.

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin hemen altında yer almasından dolayı barajın tribünlerinden çıkan soğuk suda yetişen balıkların daha lezzetli olduğunu ifade eden İlhami, oltacıların köprü üzerinde balık avlamak için bir araya gelmesiyle oluşan ortamın ayrıca tercih sebebi olduğunu kaydetti.

Köprüye gelmek için hafta sonlarını dört gözle beklediklerini dile getiren İlhami, "Burayı tercih etmemdeki sebep sadece balığı tutup, götürüp yemek için değil, eğlenmek amacıyla da geliyoruz. Çayımızı içiyoruz, pikniğimizi yapıyoruz. Tabii balığımızı da tutunca daha mutlu oluyoruz." dedi.

- "Galata Köprüsü kadar keyif verici"

İlhami, geçmişte Galata Köprüsü üzerinde oltayla balık avlama fırsatı bulduğunu aktararak, son 2-3 yıldır oltacıların gözde mekanlarından biri haline gelen Keban Köprüsü'nün üzerinde oluşan insan yoğunluğuyla ve doğa manzarasıyla Galata Köprüsü kadar keyif verdiğini dile getirdi.

Keban Köprüsü'nün halk arasında ''Doğu'nun Galatası'' olarak nitelendirildiğini dile getiren İlhami, şöyle konuştu:

"Nasıl ki İstanbul'un Galata Köprüsü varsa Elazığ'ımızın da Keban Köprüsü var. Keban Barajı ve Hidroelektrik Santrali'nin hemen altında. Özellikle sabah ve öğlen arası oluşan kalabalığıyla Galata Köprüsü'nü aratmıyor. Bazı günler aynı anda 300 olta avcısı köprü üzerinde birikiyor. Köprüye sığmıyoruz, olta atacak yer bulamıyoruz. Elazığ'ımızın her yeri güzel. İnsanlarımızı buraya davet ediyoruz, buyurup gelsinler balık görsünler."

- Çevre illerden de geliyorlar

İrfan Tökü de yaklaşık 5 yıldır hobi amaçlı balık avladığını ancak Keban Köprüsü üzerinde oltayla balık tutmanın keyfini hiçbir yerde alamadığını söyledi.

Çevre illerden balık avlamak için köprüye gelenler olduğunu vurgulayan Tökü, "Buranın havası da temiz, ailece gelinecek bir yer. Çevrede piknik yapma alanlarımız da var. İstanbul'daki vatandaşlar nasıl Galata Köprüsü üstünde balık avlıyorsa, biz de gelip Keban Köprüsü'nde balık avlıyoruz. Güzel, keyifli, eğlenceli oluyor." dedi.

Mehmet Torgut da Elazığ'a yolu düşen ve güzel vakit geçirmek isteyen herkese Keban Köprüsü'de oltayla balık avlamayı önerdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi