Doğuştan ayak ve kolları olmayan bebek İdlib'de yaşam mücadelesi veriyor

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde zor şartlarda hayatına devam etmeye çalışan doğuştan ayak ve kolları olmayan 14 aylık Muhammed bebek, yardım bekliyor.

Haberler 29.08.2020 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

dlibde zorla yerinden edilen sivillerin snd kamplarda, akrabalarna ait bir çadrda ailesiyle kalan Muhammed, imkanszlklar içinde yaam mücadelesi veriyor.

Doutan ayaklar ve kollar olmad için akranlaryla oyun oynayamayan Muhammed bebek, günün büyük bölümünü kedisiyle geçiriyor.

Minik Muhammedin babas Halit Msaytf, AA muhabirine yapt açklamada, olunun kollar ve ayaklar olmadan dünyaya geldiini söyledi.

Msaytf, Muhammedin sürekli ilgi ve bakma ihtiyac var. Sürekli kucakta olmas gerekiyor. Burada kampta yayorum. Yazn scaktan ve souktan koruyamyoruz. ifadesini kulland.

çocuumun sütünü bulmakta zorlanyorum

Esed rejiminin saldrlar sonras ayandan yaralanarak yürüme güçlüü çeken Msaytf, bulamyorum. çocuumun sütünü bulmakta zorlanyorum. laçlarn fiyat, eskiye göre kat kat daha pahal. Umarm Muhammed, dier tüm çocuklar gibi yaamna devam eder. diye konutu.

Muhammedin eli ve aya olmad için günlük ihtiyaçlarn desteksiz karlayamadn vurgulayan Msaytf, Sütünü, ilaçlarn ve bezini zor temin ediyoruz. nallah ileride yurt dna çkar. Protez taklr. Tek istediim, dier çocuklar gibi yaamas. nallah Muhammede mutlu bir hayat yaatabilirim. diye konutu.

Ana Sayfaya Git