Doğuştan ayak ve kolları olmayan bebek İdlib'de yaşam mücadelesi veriyor

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde zor şartlarda hayatına devam etmeye çalışan doğuştan ayak ve kolları olmayan 14 aylık Muhammed bebek, yardım bekliyor.

Doğuştan ayak ve kolları olmayan bebek İdlib'de yaşam mücadelesi veriyor

İdlib'de zorla yerinden edilen sivillerin sığındığı kamplarda, akrabalarına ait bir çadırda ailesiyle kalan Muhammed, imkansızlıklar içinde yaşam mücadelesi veriyor.

Doğuştan ayakları ve kolları olmadığı için akranlarıyla oyun oynayamayan Muhammed bebek, günün büyük bölümünü kedisiyle geçiriyor.

Minik Muhammed'in babası Halit Mısaytıf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun kolları ve ayakları olmadan dünyaya geldiğini söyledi.

Mısaytıf, "Muhammed’in sürekli ilgi ve bakıma ihtiyacı var. Sürekli kucakta olması gerekiyor. Burada kampta yaşıyorum. Yazın sıcaktan ve soğuktan koruyamıyoruz." ifadesini kullandı.

"Çocuğumun sütünü bulmakta zorlanıyorum"

Esed rejiminin saldırıları sonrası ayağından yaralanarak yürüme güçlüğü çeken Mısaytıf, "İş bulamıyorum. Çocuğumun sütünü bulmakta zorlanıyorum. İlaçların fiyatı, eskiye göre kat kat daha pahalı. Umarım Muhammed, diğer tüm çocuklar gibi yaşamına devam eder." diye konuştu.

Muhammed'in eli ve ayağı olmadığı için günlük ihtiyaçlarını desteksiz karşılayamadığını vurgulayan Mısaytıf, "Sütünü, ilaçlarını ve bezini zor temin ediyoruz. İnşallah ileride yurt dışına çıkar. Protez takılır. Tek istediğim, diğer çocuklar gibi yaşaması. İnşallah Muhammed’e mutlu bir hayat yaşatabilirim." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz