DTSO Kadın Meclisi kuruldu

DTSO Kadın Meclisi, ekonomi alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama hedefiyle kuruluşunu ilan etti.

Haberler 20.02.2019 - 12:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret Sanayi Odas (DTSO) Kadn Meclisinin kuruluu, düzenlenen basn toplantsnda deklere edildi. Kadn iverenlerin katld basn toplantsnda konuan DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nevin l, DTSOnun kadnlarn ekonomik alanda güçlenmesini ve karar mekanizmalarna katlmn desteklemeyi amaç edindiini belirterek, bu yöndeki çalmalarn ilk admnn Kadn Meclisi olduunu kaydetti.

DTSOnun, Kadn Meclisi ile Türkiyede bir ilki gerçekletirdiine dikkat çeken l, Toplumsal cinsiyet eitliinin en belirgin dengesizlii ekonomik alanda görülmektedir. Ülkemizde, kadn giriimci says oldukça düük olduu gibi, ekonomik alanda faaliyet gösteren sivil toplum kurulularnn karar alma organlarnda da kadnlar yok denecek kadar azdr. DTSO, kadnlara ekonomik alanda yaadklar zorluklar ve özgün sorunlarnn üstesinden gelecek destei vermeye kararldr ifadelerini kulland.

l, DTSOnun, ülkedeki tüm dier sivil toplum kurulularna örnek olmak üzere aktif, karar alc ve yetkili kadn giriimci saysnn artrlmas ve kadn üyelerin karar alma mekanizmalarna katlmn tevik amacyla kendi bünyesinde bir Kadn Meclisi kurarak yeni bir kurumsallamaya gittiini kaydetti. l, DTSOnun kadn-erkek eitlikçi bir bak açsndan hareketle, kadnlarn kendi bünyesinde güçlenmesini ve yönetim organlarnda kadn-erkek birlikte çalmay hedeflediini söyledi.

SEçMLE BELRLENECEK

48 kiilik Kadn Meclisi üyesinin, DTSOya kaytl aktif kadn üyelerinin katlm ile 5 Nisan 2019 tarihinde yaplacak seçimle belirleneceinin altn çizen l, meclisin kendi içinde 7 kiilik bir yürütme kurulu seçeceini söyledi. l, DTSO bünyesinde kadnlarn katlm ile bir Yüksek stiare Kurulu oluturulmasnn hedeflendiini belirtti.

Ana Sayfaya Git