Görüş Bildir

DTSO Kadın Meclisi kuruldu

DTSO Kadın Meclisi, ekonomi alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama hedefiyle kuruluşunu ilan etti.

DTSO Kadın Meclisi kuruldu

Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi’nin kuruluşu, düzenlenen basın toplantısında deklere edildi. Kadın işverenlerin katıldığı basın toplantısında konuşan DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nevin İl, DTSO’nun kadınların ekonomik alanda güçlenmesini ve karar mekanizmalarına katılımını desteklemeyi amaç edindiğini belirterek, bu yöndeki çalışmaların ilk adımının Kadın Meclisi olduğunu kaydetti.

DTSO’nun, Kadın Meclisi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiğine dikkat çeken İl, “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin en belirgin dengesizliği ekonomik alanda görülmektedir. Ülkemizde, kadın girişimci sayısı oldukça düşük olduğu gibi, ekonomik alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının karar alma organlarında da kadınlar yok denecek kadar azdır. DTSO, kadınlara ekonomik alanda yaşadıkları zorluklar ve özgün sorunlarının üstesinden gelecek desteği vermeye kararlıdır” ifadelerini kullandı.

İl, DTSO’nun, ülkedeki tüm diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olmak üzere aktif, karar alıcı ve yetkili kadın girişimci sayısının artırılması ve kadın üyelerin karar alma mekanizmalarına katılımını teşvik amacıyla kendi bünyesinde bir Kadın Meclisi kurarak yeni bir kurumsallaşmaya gittiğini kaydetti. İl, DTSO’nun kadın-erkek eşitlikçi bir bakış açısından hareketle, kadınların kendi bünyesinde güçlenmesini ve yönetim organlarında kadın-erkek birlikte çalışmayı hedeflediğini söyledi.

SEÇİMLE BELİRLENECEK

48 kişilik Kadın Meclisi üyesinin, DTSO’ya kayıtlı aktif kadın üyelerinin katılımı ile 5 Nisan 2019 tarihinde yapılacak seçimle belirleneceğinin altını çizen İl, meclisin kendi içinde 7 kişilik bir yürütme kurulu seçeceğini söyledi. İl, DTSO bünyesinde kadınların katılımı ile bir Yüksek İstişare Kurulu oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi