Dükkânı yanan sembolik ayakkabıcı yardım bekliyor

Çıkan yangın sonucu dükkânı kullanılamaz hale gelen Diyarbakır’ın sembolik ayakkabıcısı, işini tekrardan devam ettirebilmek için yetkililerden yanan dükkânının tamir edilmesini istiyor.

Haberler 19.06.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektrik kontandan kaynakland tahmin edilen yangn sonucu dükkn yanan Diyarbakrn sembolik ayakkabcs iini tekrardan devam ettirebilmek için yetkililerden sadece yanan dükkannn tamir edilmesini istiyor.

Diyarbakr merkez Sur ilçesi Tarihi Ulu Cami mevkiinde bir metrekarelik dükkanlarda sembolik ayakkab tamircilii yapan Mehmet Bozkurtun, ksa süre önce elektrik kontandan kaynakland tahmin edilen yangn sonucu dükkn kullanlamaz hale geldi. Babadan kalma meslek olan ayakkab tamirciliini brakmak istemeyen Bozkurt, yetkililerden sadece yanan dükkannn tamir edilmesini istiyor.

1928 ylndan bu yana Bozkurt ailesi olarak sembolik ayakkab tamircilii yaptklarn belirten Bozkurt, Cuma günü saat 05.20de dükknmz yand ve kül oldu. Buras belediyenin himmeti altndadr. Belediye dükknlar olarak çaltryoruz. Bizden herhangi bir kira talep edilmiyor. Oturduumuz yerler birer metrekaredir. Dükknmz yanm, devlet büyüklerinden yardm istiyoruz. dedi.

YENDEN YERNE KAVUMAK STYOR

Yangnn elektrik kontandan kaynaklandn tahmin eden Bozkurt, Yangnn neden kaynaklandn bilmiyoruz. Akam eve gittiimizde olum artellerden birini indirmi fakat ana arteli kapatmay unutmu. Halen resmi olarak yangna ilikin rapor çkmam, yarn çkacak. Ama büyük ihtimal elektrikten kaynaklandn tahmin ediyoruz. eklinde konutu.

çevre ve ehircilik Bakanlndan maduriyetinin giderilmesini isteyen Bozkurt, çevre ve ehircilik Bakanl ehrin bütün yerlerini yapm, projelerini gerçekletirmiler. Sadece Hasan Paa önü ve Diyarbakrn sembolik boyac dükknlar kalm. Bunu da yapacaklarn biliyorum. Fakat dükknmz yand için u an madurum. Onlardan tek isteim dükknmn tamiratnn yaplmasdr. Ben ve çocuum Allaha ükür çalarak kazanrz. Dükknm onarsnlar, teslim etsinler, gerisini Allah gönderir. Ben hiçbir yardm istemiyorum, sadece dükknmn yaplmasn istiyorum. ifadelerini kulland.

70 bin liraya yakn maddi zararnn olduunu söyleyen Bozkurt, Tanesi bin 400 dolar olan 3 tane makina, kemerler, dama, baa, tespih, astar ile malzemelerim var ve hepsi de yangndan zarar görmü. Zararm en azndan 70-80 bin civardr. diye belirtti.

Ana Sayfaya Git