Duyarlı esnaf 8 yıldır her sabah kedilere mama ve sosis veriyor

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Ofis Semti Sanat Sokağında esnaf olan Metin Badem, 8 yıldır evinden çıkarken önce markete uğrayıp kediler için bir şeyler alıyor. Badem, dükkanını açarak kedilere mama ve sosis veriyor.

Haberler 26.08.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 25 yldr esnaflk yapan duyarl vatanda Metin Badem, merkez Yeniehir ilçesi Ofis Semti Sanat Sokanda i yeri iletiyor. 8 yl önce k günü sakat bir yavru kedi görerek onu hayvan barnana teslim ettikten sonra o günden bu yana 8 yldr her sabah evinden çkarken çevredeki kedileri de peine takarak markete gidiyor. Kedilere sabah kahvaltlar için mama ve sosis alan Badem, peindeki kedilerle dükkanna geliyor. Dükkann açtktan sonra tezgahn düzenleyen Badem, o srada kedilerin toplanmasn bekliyor. Metin Badem, toplanan kedilere her gün sabah ve akam mama, sosis ve su kaplarn doldurduktan sonra iine baladn ve kapan yaptn söylüyor.

Birkaç yavruyu arkadalara verdim baksnlar diye

Yaklak 25 yldr esnaf olduunu, 8 yldr bu duyarll yaptn belirten Metin Badem, K günüydü. Bir yavru kedi gördüm, sakatt. Ne yapabilirim diye düündüm. nternetten hayvan barnann numarasn buldum onlar aradm yarm saat içerisinde gelip aldlar ve teekkür ettiler. Ondan sonra dier yavrular buldum. Dier yavrular salamd, hasta falan deillerdi. Onlar aldm yetitirdim ve onlara burada bir yuva yaptm. Öyle balad. Ondan sonra karar verdim, sabah kahvaltlarn ben vermeye baladm. O da nasl oldu, i yerim ve evim yakn olduundan dolay evden çkar çkmaz üç tanesi beni takip eder. Benimle beraber markette gelirler. Mamalarn aldktan sonra benimle beraber i yerine gelirler. Poeti i yerine brakrm hiçbir tanesi herhangi bir eye dokunmaz. yerini açtktan sonra 5-6 tane daha çoald burada onlara vermeye baladm. Verdikten sonra gittikçe çoalmaya balad. u an 30 taneye yakn kedim oldu. Hatta birkaç tane yavruyu arkadalara verdim. Onlar beslesinler diye. 8 yldr veriyorum inan ki mutluyum, verdiime çok mutluyum dedi.

Empati kurarak merhametli olmak gerekir

çevrenin bu durum karsnda nasl bir tutum sergilediine de deinen Metin Badem sözlerine öyle devam etti:

unu diyebilirim. çevrede olumlu da karlayan var olumsuz da karlayanlar var, rahatsz ediyorlar diye onlara kar da biraz rahatsz etmemeleri için kendi i yerimin önünde veriyorum mamalar kedilere. Mutlaka kedilere, dardaki hayvanlara baklmas gerekiyor. çünkü onlar da bizim gibidirler. Merhametli olmak gerekir. Bir empati kurarsan, bir kedinin bir hayvann darda kalmas veya bir insann sabaha kadar darda kalmas ne demek olduunu çok çok iyi biliyorum. Kediler yem vermediin zaman, mama vermediin zaman gidip çöplerde yiyecek aryor. Her eyi çöpten beklememek gerekiyor, insanlarn da vermesi gerekiyor. Ondan dolay merhamet gerçekten çok önemli ve ben kedilere mama verdiim zaman çok mutlu oluyorum. Onlarn gözlerinin içine baktm zaman bütün stresimi atyorum. Öyle bir ey ki herkes bir kediye binasnn önünde, evinin önünde bir yuva yapt zaman hiçbir kedi sokakta kalmaz. Sadece kedi deil, insanlar için de diyorum. Ama merhamet önemlidir. çarm udur, herkesin evladna bir hayvan alp da yetitirmesini dilerim. çünkü merhamet oradan gelir.

Ana Sayfaya Git