Eğitim ve Yargı camiasına çağrı

Yargıda Birlik Derneği, Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde halı saha tartışması yüzünden 14 öğretmenin gözaltına alınması iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, eğitim ve yargı camiasına sağduyusu çağrısı yaptı.

Haberler 02.03.2019 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Öncelikle belirtmek gerekir ki, müsnet olayn örenilmesiyle beraber konunun aratrlmas için Hakimler ve Savclar Kurulu tarafndan müfetti görevlendirilmi ve bu durum yetkili makamlarca kamuoyuyla paylalmtr. Olayda cumhuriyet savcsnn ya da güvenlik güçlerinin veya üçüncü bir kiinin kusurlu davranlarnn olup olmad ve bu minvalde adli ya da idari anlamda sorumluluklarnn bulunup bulunmad yetkili makamlar tarafndan yaplacak inceleme sonucunda ortaya çkacaktr. Hal böyleyken ve henüz konu ile ilgili inceleme tamamlanmadan çermik Cumhuriyet Savcs olarak görev yapan meslektamzn peinen suçlu olarak ilan edilmesini ve sosyal medya üzerinden hakaret içeren sözlerle adeta linç edilmesini kabul edebilmemiz mümkün deildir. Hakeza yine münferit bir olay üzerinden genellemeler yaplarak ülkenin dört bir yannda mesai mefhumu bilmeden adaletin tesisi için fedakarca çalan hakim ve cumhuriyet savclarmz zan altnda brakan ifadeler kullanlmasn asla doru bulmuyoruz.

ETM VE YARGI CAMASI

Bu vesileyle belirtmek isteriz ki; cumhuriyet kavramn unvannda bulundurmann mesuliyetini her daim yüreinde hisseden savclarmz ve hüküm kurarken gücünü ve yetkisini milletinden aldn hiçbir zaman aklndan çkarmayan hakimlerimiz, dün olduu gibi bugün de, demokrasinin olmazsa olmaz hukuk devletinin en büyük güvencesi olan bamsz ve tarafsz yarg faaliyetini bihakkn yerine getirmeye devam edecekler ve büyük Türk milletinin vicdanndaki adalet duygusunun tatmini için var güçleriyle çalacaklardr. Bu nedenle konu yetkili makamlarca bütün yönleri ile aratrlmal ve çocuklarmzn istikbali için görev yapan iki güzide tekilat arasnda huzursuzluk yaratan tüm sorumlular tespit edilerek yasal gerei yaplmaldr.

Nihayet konu ile ilgili süreci yakndan takip etmeye devam edeceimizi belirtiyor ve misyonlar ülkemiz için hayati önemi haiz eitim ve yarg camialarn saduyuya davet ediyoruz.

Ana Sayfaya Git