Eşini 19 bıçak darbesiyle öldürdü, yatacağı günü sordu

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, 3 çocuğunun annesi Çiğdem Alparslan'ı (34) cezaevinden izinli çıkarak, 19 bıçak darbesiyle öldüren Mehmet Hanifi Alparslan(35), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin iyi hal indirimi uygulamadığı Alpaslan, kararı duyunca "Hakim bey yatarı ne kadar?" diye sordu.

Haberler 15.06.2019 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursann Gemlik ilçesinde, 2013 ylnda iledii bir cinayet nedeniyle cezaevine konulan Mehmet Hanifi Alparslann ei çidem Alparslan, geçim sknts yaaynca 3 çocuunu da alp, kaynpederi Ebubekir ile kaynvalidesi Aye Alparslann, Eref Dincer Mahallesindeki evine yerleti. Bandrma Açk Cezaevinden 4 Mays 2018 günü, 5 gün izin alp çkan Mehmet Hanifi Alparslan, ailesinin Gemlikteki evine geldi. Anne-babas, gelinlerine zarar verecei düüncesiyle oullarn eve almad. Geceyi sokakta geçiren Alparslan, sabah yeniden eve geldi ve anne-babasndan özür dileyip, ellerini öptü.

19 BIçAK DARBESYLE ÖLDÜRDÜ

ddiaya göre Mehmet Hanifi Alparslan ile ei, baka bir eve tanma konusunda tartt. Tartmann ardndan Mehmet Hanifi Alparslan, sigara içmek için terasa çkan ei çidem Alparslan ekmek bça ile 19 yerinden yaralad. çidem Alparslan, kaldrld Uluda Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde yaamn yitirdi. Kaçan Mehmet Hanifi Alparslan ise yakalanp, gözaltna alndktan sonra tutukland.

Bursa 1.nci Ar Ceza Mahkemesinde arlatrlm müebbet cezas ile yarglanan Mehmet Hanifi Alparslan, karar durumasna cezaevinden Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) ile katld. Cumhuriyet savcs, Adli Tp Kurumundan gelen raporda akli dengesi yerinde bulunan sann eini tasarlayarak öldürdüünü belirterek, cezalandrlmasn talep etti.

KARARI DUYUNCA YATARINI SORDU

Ölen çidem Alpaslann anne babasnn, sann en ar ekilde cezalandrlmasn istedii durumada son sözü sorulan Mehmet Hanifi Alpaslan, Daha önceki ifadelerimi tekrarlyorum. Eimi ben öldürdüm, kabul ediyorum. Eim ile biz küs deildik. Uzaklatrma cezamn bitmesine iki gün vard. Onlar beni eve çard. Ben oraya barmak için gitmedim dedi.

Mahkeme, iyi hal uygulamadan san arlatrlm müebbet hapis cezasna çarptrd. Karar üzerine Hakim bey, yatar ne kadar? diye soran sana üzerine Mahkeme Bakan Erhan Peker, nfaz kalemince yatarn hesaplanr yantn verdi.

Ana Sayfaya Git