Ege'nin şampiyon develerine karda idman

Ege bölgesinden, yüksek rakım, temiz hava ve karla kaplı arazilerde eğitim imkanı bulmak için Van'a getirilen güreş develeri, Hacıbekir Mahallesinde eğitime tabi tutuluyor.

Haberler 27.12.2016 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Günde iki kez kar üstünde antrenman yaptrlan develer, özellikle souk havaya kar dayanakllk testlerinden geçiyor. Uzun süren idman döneminin ardndan salaml kantlanan develer, Türkiyenin çeitli kentlerinde düzenlenen güre ve yarmalara katlyor.

Scak iklim bölgelerinde yaad bilinen develeri, Vanda kar üstünde gören vatandalar aknlklarn gizleyemiyor.

DEVELERN DMANI

Deve yetitiricisi Turan Demir, gazetecilere yapt açklamada, babasnn zmirde askerlik yapt dönemde develerle karlatn ve o dönemden sonra 10 yldr aile olarak deve yetitirdiklerini belirtti.

Demir, Vanda 20 deveyi eitime aldn, bu eitimi alamayan develerin geç büyüdüünü belirterek, unlar kaydetti:

Develerimizi Ege bölgesi gibi scak bölgelerden bir yandayken alp souun ve karn youn olduu ilimizde eitime alyoruz. Onlar günde iki defa kar üstünde ayaklarnn güçlenmesi için idmanlara sokuyoruz. Kar onlara oluturduu zor artlar onlarn hemen büyüyüp güçlenmesini salyor. Bu idmanlar yaplmad zaman develerin ayak geliimi yeterli seviyeye ulamyor. Develer 6 yana geldikten sonra sosyal medya üzerinden tantmn ve satn yapyoruz. Satlarmz yapmamzn ardndan Ege bölgesinde gerçekleen deve gürelerine katlyorlar.

Ana Sayfaya Git