Görüş Bildir

Ege'nin şampiyon develerine karda idman

Ege bölgesinden, yüksek rakım, temiz hava ve karla kaplı arazilerde eğitim imkanı bulmak için Van'a getirilen güreş develeri, Hacıbekir Mahallesinde eğitime tabi tutuluyor.

Ege'nin şampiyon develerine karda idman

Günde iki kez kar üstünde antrenman yaptırılan develer, özellikle soğuk havaya karşı dayanaklılık testlerinden geçiyor. Uzun süren idman döneminin ardından sağlamlığı kanıtlanan develer, Türkiye'nin çeşitli kentlerinde düzenlenen güreş ve yarışmalara katılıyor.

Sıcak iklim bölgelerinde yaşadığı bilinen develeri, Van'da kar üstünde gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

DEVELERİN İDMANI

Deve yetiştiricisi Turan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının İzmir'de askerlik yaptığı dönemde develerle karşılaştığını ve o dönemden sonra 10 yıldır aile olarak deve yetiştirdiklerini belirtti.

 Demir, Van'da 20 deveyi eğitime aldığını, bu eğitimi alamayan develerin geç büyüdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Develerimizi Ege bölgesi gibi sıcak bölgelerden bir yaşındayken alıp soğuğun ve karın yoğun olduğu ilimizde eğitime alıyoruz. Onları günde iki defa kar üstünde ayaklarının güçlenmesi için idmanlara sokuyoruz. Kar onlara oluşturduğu zor şartlar onların hemen büyüyüp güçlenmesini sağlıyor. Bu idmanlar yapılmadığı zaman develerin ayak gelişimi yeterli seviyeye ulaşmıyor. Develer 6 yaşına geldikten sonra sosyal medya üzerinden tanıtımını ve satışını yapıyoruz. Satışlarımızı yapmamızın ardından Ege bölgesinde gerçekleşen deve güreşlerine katılıyorlar."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi