Eğile akın!

Korona virüs salgını nedeniyle bir süre kapalı olan ve turistlerin sıkça ziyaret ettiği, Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde bulunan ve Kur'an-ı Kerim'de isimleri geçen Zülkifl ile Elyesa peygamberlerin de kabrinin bulunduğu 9 peygamberin meftun olduğu tarihi mekanlar kontrollü sosyal hayata geçiş sürecinin ardından kurban bayramı dolayısıyla ziyaretçilere yeniden kapılarını açtı.

Haberler 04.08.2020 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antik çalardan bu yana tarihin yap talarn oluturan birçok uygarla ev sahiplii yapan Eilin, son yllarda valilik, kaymakamlk, Karacada Kalknma Ajans ve Vakflar Genel Müdürlüünün gerçekletirdii projelerle adeta çehresi deitirilirken, Diyarbakrn Eil ilçesinde bulunan peygamberlerin kabirlerinin olduu tarihi mekanlar korona virüs salgn nedeniyle geçtiimiz Ramazan bayramnda kapal olmasndan dolay kurban bayramnda kaplarn ziyaretçilere açt.

ÖNCE ZYARET, ARDINDAN TEKNE TURU

Türbeyi ziyarete gelen vatandalar kontrollü sosyal hayata geçi süreciyle birlikte sosyal mesafe kurallarn göz önünde bulundurarak türbe ziyaretlerinin ardndan Eil ilçesinde Kralkz Baraj gölünde tekne turu da attktan sonra ziyaretlerini tamamlyor. Binlerce vatandan ziyaretçi aknna urayan peygamber türbelerinin bulunduu tarihi mekanlarda baz vatandalar ise fotoraf çekerek anlarn kalc hale getiriyor. Baraj gölünde tekne turu atan vatandalar ziyaretlerini tamamlandktan sonra bulunduklar kentlere dönerken, en çok ziyaretçinin ise Diyarbakr ehir merkezinden ve yakn illerden olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git