Eğitim şehitleri anıldı!…

Merkez Yenişehir ilçesinde 12 yıl önce bomba yüklü aracın dershane önünde patlatılması sonucu hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişi için tören düzenlendi.

Haberler 04.01.2020 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesinde, 12 yl önce bomba yüklü aracn dershane önünde patlatlmas sonucu hayatn kaybeden 6s örenci 7 kii törenle anld.

lk tören, 3 Ocak 2008de PKKllarca düzenlenen, dershaneye giden Eren ahin Eronat, Salih Ekinci, Melek pek, Rdvan Süer, Ferhat Mutlu ve Engin Takn ile veli Cengiz Kayann yaamn yitirdii, 73 kiinin yaraland bombal saldrnn gerçekletirildii Prof. Dr. Selahaddin Yazcolu Caddesinde yapld.

ehit aileleri ve saldrdan yaral kurtulanlarn da katld törende karanfil brakld, duygulu anlar yaand.

Saldrda olu Eren ahini kaybeden AK Parti Diyarbakr Milletvekili Oya Eronat, ehitlerin 6snn çocuk, birinin de kzn dershaneden almaya gelen bir baba olduunu hatrlatt.

Umudumuz var. Bu ehirde artk katliamlar olmayacana inanyoruz. Bu anma törenlerini niye yapyoruz? PKKnn çocuklarmz üzerinde yapt katliamlar göstermek için. diyen Eronat, terör örgütünün sadece bu çocuklar öldürmediini, 12-14 yandaki çocuklar da daa kaçrdn vurgulad.

Eronat, çileri Bakanl açklamasna göre PKKnn elinde 12-14 ya arasnda 210 çocuk bulunuyor. Biz bunlarn önüne geçmek için, bütün dünya gerçekleri görsün diye bu anma törenlerini yapyoruz. dedi.

- ehitlerimiz unutulmayacak, unutturulmayacak

Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Eren ahin Konferans Salonunda devam eden anma programnda, sayg duruunda bulunuldu, stiklal Mar okundu.

Kuran- Kerim tilavetinin ardndan l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, ehitler için dua etti. ehit örenciler ve öretmenlerle ilgili sinevizyon gösterimi yapld.

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, burada yapt konumada, terör örgütlerinin saldrlarnn Türkiyenin büyük yürüyüünü durduramayacan söyledi.

ehitleri rahmetle andklarn ifade eden Güzelolu, Onlara sözümüz var. Hiçbirinin kan yerde kalmad, kalmayacak. Bu ihaneti yapanlar bedelini ödedi, ödeyecek. Türkiyenin terörle, hainlerle mücadelesi son hain ve terörist yok edilene, bu terör tehdidi ülkenin gündeminden çkana kadar kararllkla devam edecek. Cumhurbakanmzn liderliinde bu mücadele, ülkeyi her köesinde barn ve esenliin hakim olduu, huzur ve güvenliin tesis edildii gündeme tayacak. diye konutu.

Ülke snrlar içinde ve darda hangi terör odaa olursa olsun, bu mücadelenin kararllkla süreceine iaret eden Güzelolu, Bugün Türkiyenin her köesinde, Diyarbakrda huzur ve güven var. Eitim ehitlerimizden, sivillerimizden, kahramanlklaryla bu mücadeleyi bugüne tayan askerimizden, polisimizden, güvenlik korucularmzdan, ehit olan bütün vatan evlatlarndan Rabbim raz olsun. ifadelerini kulland.

Güzelolu, Türkiyenin her alanda gelierek, oyunlar bozan ve küresel ölçekte bara katk sunan bir ülke haline geldiine dikkati çekerek, büyük bir gücün adn temsil eden Türkiyede hiçbir zaman ehitlerin unutulmayacan ve unutturulmayacan, anlarnn hep yaatlacan vurgulad.

AK Parti Milletvekili Eronat da evladn kaybeden bir anne olarak çocuklarn ölmemesi için siyasete atldn, 40 yldr yaanan aclarn son bulmas için çaltn anlatt.

Eronat, Olumu kucama aldmda 28 yandaydm. Onunla oyun oynadm. Mühendis olmama ramen iki art ikinin dört olduunu onunla yeniden örendim. Kaç yanda anne olursanz olun, çocuunuz sizden koparldnda ruhunuz bedeninizden ayrlm gibi ac çekiyorsunuz. dedi.

Daa kaçrlan çocuklar için oturma eylemi yapan Diyarbakr annelerine deinen Eronat, annelerin bölgede salanan huzur ve güven sayesinde, çocuklarn korkmadan PKKdan istediini dile getirdi.

Eitim ehitlerini tanmak

l Milli Eitim Müdürü Feysel Taçer, terör örgütünün bu saldr ile hayallerine kavumak için dershaneye giden örencileri ehit ettiini anlatt.

Daha sonra protokol üyeleri, örenciler ve vatandalar, ehitlerin fotoraflarnn önüne karanfil brakt.

Törene, Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Mustafa Baolu, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Ali Fuat Arkan, 8. Ana Jet Üssü Komutan Tugeneral Ali Özmen, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Sur Kaymakam Abdullah çiftçi, Yeniehir Kaymakam Murat Beikçi, Kayapnar Kaymakam Ünal Koç, Balar Kaymakam Nihat Karabiber, l Salk Müdürü Cihan Tekin, AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak, MHP l Bakan Cihan Kayaalp, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, sivil toplum kurulularnn temsilcileri, öretmenler, örenciler, ehit aileleri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git