Eğlenerek trafik kurallarını öğreniyorlar

Diyarbakırlı çocuklar, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Trafik Eğitim Parkı'nda eğlenerek trafik kurallarını öğreniyor.

Haberler 07.03.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Ulam Daire Bakanl tarafndan Baclar Mahallesinde10 bin metrekarelik alan üzerine ina ettii Trafik Eitim Parknda çocuklarda trafik bilincinin olumas amacyla uzmanlar tarafndan eitimler veriliyor.

TRAFK KURALLARINI ÖRENYORLAR

Büyükehir Belediyesi ile l Emniyet Müdürlüü Trafik ube Müdürlüünün ibirliiyle uzman eitmenler tarafndan çocuklara verilen eitimlerde, yaya ve araç trafii hakknda sunumlar yaplyor. Okullarn talebi üzerine gerçekletirilen eitimlerde, sinevizyon eliinde verilen teorik bilgilerin ardndan parktaki parkurlarda çocuklara pratik yaptrlyor. Yaya geçitleri, trafik klar, üst geçitler, akülü arabalar, bina, okul, hastane gibi çeitli yaplar da yer ald Trafik Eitim Parknda çocuklarn ilerde sürücü konumuna geldiklerinde trafikte yaya ve canllara kar saygl olmay örenmeleri amaçlanyor.

7 LA 10 YA ARASINDAK çOCUKLAR

Eitimler kapsamnda özel bir okuldan 7-10 ya aralndaki yaklak 100 örenciye eitim verildi. Uzman eitmenler tarafndan verilen eitimlerde çocuklarn trafikte ne yapmalar gerektii, üst geçitlerin nasl kullanlaca, trafik levha ve klarnn ne ie yaradklar, yaya, sürücü ve yolcu olarak nelere dikkat edilmesi gerektii, anne ve babalarn uyarrken nasl uyarmas gerektii emniyet kemerinin önemini ile ilgili bilgiler verildi. Ayrca parka yerletirilen simülasyon araçla çocuklara, trafik kazalarnn nasl olduu ve emniyet kemerlerinin insan hayatn kurtarmadaki rolü de anlatld. Eitimler sonunda eitmenler tarafndan çocuklara krmz düdük verilerek, sürücülerin kurallara uymamas halinde krmz düdüü çalmalar istendi.

Ana Sayfaya Git