Görüş Bildir

Eğlenerek trafik kurallarını öğreniyorlar

Diyarbakırlı çocuklar, Büyükşehir Belediyesi'ne ait Trafik Eğitim Parkı'nda eğlenerek trafik kurallarını öğreniyor.

Eğlenerek trafik kurallarını öğreniyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Bağcılar Mahallesinde10 bin metrekarelik alan üzerine inşa ettiği Trafik Eğitim Parkı’nda çocuklarda trafik bilincinin oluşması amacıyla uzmanlar tarafından eğitimler veriliyor.

TRAFİK KURALLARINI ÖĞRENİYORLAR

Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü’nün işbirliğiyle uzman eğitmenler tarafından çocuklara verilen eğitimlerde, yaya ve araç trafiği hakkında sunumlar yapılıyor. Okulların talebi üzerine gerçekleştirilen eğitimlerde, sinevizyon eşliğinde verilen teorik bilgilerin ardından parktaki parkurlarda çocuklara pratik yaptırılıyor. Yaya geçitleri, trafik ışıkları, üst geçitler, akülü arabaları, bina, okul, hastane gibi çeşitli yapılar da yer aldığı Trafik Eğitim Parkı’nda çocukların ilerde sürücü konumuna geldiklerinde trafikte yaya ve canlılara karşı saygılı olmayı öğrenmeleri amaçlanıyor.

7 İLA 10 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLAR

Eğitimler kapsamında özel bir okuldan 7-10 yaş aralığındaki yaklaşık 100 öğrenciye eğitim verildi. Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde çocukların trafikte ne yapmaları gerektiği, üst geçitlerin nasıl kullanılacağı, trafik levha ve ışıklarının ne işe yaradıkları, yaya, sürücü ve yolcu olarak nelere dikkat edilmesi gerektiği, anne ve babalarını uyarırken nasıl uyarması gerektiği emniyet kemerinin önemini ile ilgili bilgiler verildi. Ayrıca parka yerleştirilen simülasyon araçla çocuklara, trafik kazalarının nasıl olduğu ve emniyet kemerlerinin insan hayatını kurtarmadaki rolü de anlatıldı. Eğitimler sonunda eğitmenler tarafından çocuklara kırmızı düdük verilerek, sürücülerin kurallara uymaması halinde kırmızı düdüğü çalmaları istendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi