Ekmeklerini böyle kazanıyorlar

Ekmek parası kazanabilmek adına şehir şehir gezen bir aile, yok olmaya yüz tutmuş mesleklerden kalaycılığı sürdürmeye devam ettiriyor.

Haberler 02.04.2018 - 09:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada yaamn sürdüren Tokgöz ailesi, yok olmaya yüz tutmu mesleklerden olan kalaycl ehir ehir gezerek sürdürmeye devam ettiriyor. Ekmek paras kazanabilmek adna yola koyulan Tokgöz ailesi, gittii dier kentlerde olduu gibi Muta da baz restoran ve evlerde kullanlan bakr tabakalar temizleyip, onarmn yaparak hem unutulmaya yüz tutan meslei yaatyor, hem de ekmek paras kazanyor. ehir merkezindeki bir ara sokakta, kaldrm üzerine tezghn açan Tokgöz ailesi, burada temizleyip, onarmn yapt bakr parçalarn daha sonrasnda ald restoran ve evlere geri brakyor.

KALAYCILIK MESLE

anlurfa ilinden Mua geldiklerini belirten kalayclardan Gökhan Tokgöz, ailesi birlikte yok olmayla kar karya kalan kalaycl yaatmaya çaltklarn söyledi. Ailesi ile birlikte seyyar olarak çaltklarn belirten Tokgöz, il il, ilçe ilçe dolaarak mesleklerini ayakta tutmaya ve geçimlerini salamaya çaltklarn söyledi. Kalayclk mesleinin zor bir meslek olduunu hatrlatan Tokgöz, yaklak 20 yldr bu meslei icra ettiini belirtti. Ailesiyle birlikte babadan kalma olan meslei sürdürmeye çaltklarn söyleyen Tokgöz, anlurfadan Mua geldik. Ylda bir iki kez bu bölgeye geliriz. Kalayclk meslei atadan kalma bir meslek. Bizde atadan kalma kalayc mesleini yaatmak için çalyoruz. Hem bu meslei yaatmak hem de ekmek paramz kazanmak için il il, ilçe ilçe dolaarak, buralardaki restoranlarda ve evlerde kullanlan bakr eyalarn tamiri ve temizlemesini yapyoruz. Zor bir meslek olduunu biliyoruz. Ama yapacak baka bir ey olmad için mecburen bizde bu meslei yaparak geçimimizi salyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git