Ekmeklerini buradan kazanıyorlar!

Diyarbakır'da çoğunluğu dar gelirli 67 aile, görevlendirme yapılan Bismil Belediyesince kendilerine tahsis edilen alanda tarımsal üretim yaparak geçimlerini sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberler 01.03.2018 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde dar gelirli aileler, görevlendirme yaplan Bismil Belediyesince kendilerine tahsis edilen arazide tarmsal üretimden ekmeklerini kazanacak olmann mutluluunu yayor.

çileri Bakanlnca Bismil Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Turgay Gülençin talimatyla ilçedeki dar gelirli ailelerin kendi emekleriyle geçimlerini salamalar için proje hazrland.

Benim de Bir Bahçem Olsun adyla hayata geçirilen proje ile ihtiyaç sahibi ailelere tarm arazileri tahsis edilerek tarmsal üretime geçmeleri saland.

Bu kapsamda 6s ehit ailesi 67 aileye yaklak 8er dönüm tarm arazisi tahsis edildi.

Söz konusu arazilere ziraat mühendisleri gözetiminde domates, biber, patlcan gibi sebze fidelerini eken ve özenle bakm yapan, belediyece her tür ihtiyaçlar karlanan aileler gelecee umutla bakyor.

- Devletin scak eli bizi kucaklad

Vatandalardan Mizgin Amaç, daha önce kendilerine ait arazi bulunmadn belirterek, belediyenin tahsis ettii alanda üretime geçecek olmann mutluluunu yaadn söyledi.

Belediye Bakan Vekili Gülençin tohumun yan sra ekim srasnda kullanacaklar eldivene kadar kendilerine destek sunduunu dile getiren Amaç, Böyle bir imkanmz yoktu. Devletin scak eli bizi kucaklad. Bu alandaki üretimle 25 bin liraya yakn kazancmz olacak. dedi.

Amaç, en büyük isteklerinin tarmsal üretim yapmak olduunu ancak böyle bir alana sahip olma imkanlarnn bulunmadn anlatarak, bu hayallerini belediye sayesinde gerçekletirdiklerini belirtti.

Sabahattin Gökmen (55),12 kiilik ailenin geçimini salamann zor olduunu ifade ederek, belediyenin kendilerine salad bu imkandan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Bakanmz fakir fukaraya yardm etti. Allah raz olsun kendisinden. u ana kadar iim yoktu. Ama artk ben de çalyorum. ifadelerini kullanan Gökmen, tüm masraflarnn karlandn aktard.

Gökmen, ürettikleri ürünlerin sat ile geçimlerini salayacaklarn söyledi.

- Her bir ailenin kazanc 25-30 bin lira olacak

Belediye Bakan Vekili Turgay Gülenç de pilot bir uygulama olarak balattklar projenin kapsamn genileterek 67 aileye imkan sunduklarn belirtti.

Bu üretimin ailelere hayrl olmasn ve bereketli kazanç getirmesini dileyen Gülenç, su, elektrik, gübre ve ilaç gibi tüm ihtiyaçlar karladklarn aktard.

Gülenç, proje ile bölgenin isizlik sorununun çözümüne bir nebze çözüm sunmak istediklerine iaret ederek, öyle konutu:

Bu alanlarn bir ksm devletimize ait Hazine arazileri kimi alanlar da vatandalardan kiralamak suretiyle elde ettik. Buradan elde edecekleri tüm geliri vatandalarmz kendileri kullanacaklar. Herhangi bir kredi ve benzeri ekilde geri ödeme yapmayacaklar. Vatandalarmza balk vereceimize balk tutmay öretiyoruz. Devletimiz vatandan her zaman yannda. Vatanda emeiyle elde ettii ürünü satarak gelir elde edecek. Projenin devamnda vatanda ürünleri hasat ettikten sonra imkan varsa satacak, imkan yoksa bu ürünleri biz alarak katkda bulunacaz.

Bismil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdür Vekili Remzi çekici, vatandalara patlcan, biber, domates gibi sebze fidesi ekimini örettiklerini söyledi.

Destek verdikleri vatandalarn genelde köylerden ehre göç eden kalabalk aileler olduuna iaret eden çekici, ailelerin bu imkan ile geçimlerini salayacak bir kazanç elde edeceklerini vurgulad.

çekici, Burada 1 milyon yerli patlcan ve biber yetitirmek için çalmalara baladk. Bu yoksul aileler bu üretimle hayatlarn idame edecekler. Her bir ailenin kazanc 25-30 bin lira olacaktr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git