Eller semaya ümmet için yükseldi

Diyarbakır'da, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili idrak edildi. Vatandaşlar özellikle Tarihi Ulu Cami ile Hazreti Süleyman Camisine adeta akın etti. Namaz öncesinde İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden polis ve vatandaşlar için de dualar edildi.

Haberler 12.12.2016 - 08:44 Son Güncelleme : 12.12.2016 - 08:47

Diyarbakr l Müftülüünün de organize ettii Mevlit kandilinde, camiler tklk tklm dolarken, ikramlar yapld. Namaz sonras, stanbuldaki ehitler için hatim indirildi. Buarada camiye gelen vatandalar gecenin feyziyle ellerini semaya ümmet olabilmek için yükselirken, bara, kardelie ve zamann ise birlik ve dirlik dönemi olduu ifade edildi.

BÖLGE LLERNDEK KUTLAMA

Vanda, Mevlit Kandili dolaysyla Ulu Camide l Müftüsü Nimetullah Arvasn katlmyla düzenlenen program, Kuran- Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasyla balad.

Daha sonra Mevlit Kandili ile ilgili vaaz veren Arvas, programn sonunda stanbuldaki terör saldrsn knayarak, ehit düenlere Allahtan rahmet diledi. Vatandalar da ellerini semaya açarak hep birlikte ehitler için dua etti.

HAKKAR, BTLS VE MU

Bitliste, Memduh Eren Camisinde düzenlenen program, Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Mevlid-i erif okunmasyla devam eden programda stanbuldaki hain terör saldrsnda ehit olanlar için dua edildi.

Hakkaride de Hac Said Camisinde düzenlenen programa katlan vatandalar, stanbuldaki terör saldrsnda ehit olanlar için Kuran- Kerim okuyarak dua etti.

Muta ise merkez ve ilçelerdeki tüm camilerde stanbuldaki saldrda ehit düen polis ve vatandalar için eller semaya açld.

l Müftüsü Alaattin Bozkurt, dün gece yaanan menfur saldrda ehit olanlara rahmet dileyerek, tüm camilerde ehitler için dualarn edildiini anmsatt.

Ana Sayfaya Git