Eller semaya ümmet için yükseldi

Diyarbakır'da, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (S.A.V) dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili idrak edildi. Vatandaşlar özellikle Tarihi Ulu Cami ile Hazreti Süleyman Camisine adeta akın etti. Namaz öncesinde İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden polis ve vatandaşlar için de dualar edildi.

Eller semaya ümmet için yükseldi

Diyarbakır İl Müftülüğünün de organize ettiği Mevlit kandilinde, camiler tıklık tıklım dolarken, ikramlar yapıldı. Namaz sonrası, İstanbul'daki şehitler için hatim indirildi. Buarada camiye gelen vatandaşlar gecenin feyziyle ellerini semaya "ümmet olabilmek için" yükselirken, barışa, kardeşliğe ve zamanın ise "birlik ve dirlik" dönemi olduğu ifade edildi.

BÖLGE İLLERİNDEKİ KUTLAMA

Van'da, Mevlit Kandili dolayısıyla Ulu Cami'de İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın katılımıyla düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla başladı.

Daha sonra Mevlit Kandili ile ilgili vaaz veren Arvas, programın sonunda İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak, şehit düşenlere Allah'tan rahmet diledi. Vatandaşlar da ellerini semaya açarak hep birlikte şehitler için dua etti.

HAKKARİ, BİTLİS VE MUŞ

Bitlis'te, Memduh Eren Camisi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam eden programda İstanbul'daki hain terör saldırısında şehit olanlar için dua edildi.

Hakkari'de de Hacı Said Camisi'nde düzenlenen programa katılan vatandaşlar, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Muş'ta ise merkez ve ilçelerdeki tüm camilerde İstanbul'daki saldırıda şehit düşen polis ve vatandaşlar için eller semaya açıldı.

İl Müftüsü Alaattin Bozkurt, dün gece yaşanan menfur saldırıda şehit olanlara rahmet dileyerek, tüm camilerde şehitler için duaların edildiğini anımsattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz