Enerjide kamulaştırma çağrısı

Vatan Partisi, Cuma namazı sonrasında Diyarbakır'ın tarihi Ulu Cami önünde, 'Ucuz Elektrik ve Güvenlik İçin Kamulaştırma' çağrısında bulundu.

Haberler 12.02.2022 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vatan Partisi Diyarbakr l Bakan Ferdi Tanhan, halkn ucuz elektrik talebinin hakl olduunu belirterek, arlaan enerji krizinin faturasnn halkn omuzlarna yüklenemeyeceini belirtti. Tanhan, enerji datmyla ilgili yaanan sorunun tek çözümünün kamulatrma olduunu açklad.

ULU CAMU ÖNÜNDE

Vatan Partisi Diyarbakrda Ucuz Elektrik ve Güvenlik çin Kamulatrma açklamas düzenledi. Diyarbakr Ulu Cami önünde yaplan açklamada konuan l Bakan Ferdi Tanhan halkn ucuz elektrik talebinin hakl olduu, sorunun tek çözüm olduu vurgulad. Tanhan halkn hakl eylemleri bölücü amaçlarla ve ABDnin kaos planlarna hizmet için saptrma giriimlerine izin vermeyeceini belirtti. Tanhan öyle dedi;

Elektrik bata olmak üzere enerji fiyatlarna gelen yüksek zamlar, halkmzn, esnafmzn, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmü, üretim evkini krmtr. Son bir haftada yurdun her yannda vatandalar ucuz elektrik talebiyle eylemler yapmtr.Hakl taleplerini dile getiren vatandalarmz %99 deil, %100 hakldr. Arlaan enerji krizinin faturas halkn omuzlarna yüklenemez!

DEDA FATURALARI

Uzak deil o günler PKK, esnafmza kepenk açtrmyordu. Artk böyle sorunlarmz yok. Ancak imdi DEDA Faturalar kepenk açtrmyor, DEDA faturalar yüzünden çiftçi topran süremiyor, mahsülünü ekemiyor. Sanayi çarklar yüksek elektrik faturalar yüzünden duracak noktay geldi.

Ekiyalk nedir? Ticaretin, üretimin silahla, zorla baltalanmasdr. Ekiyann olduu yerde güvenlik de yoktur, ticaret de yoktur, üretim de yoktur. Bu özel elektrik irketleri ticarete, güvenlie ve üretime verdikleri zararlar düünülünce kravatl ekya konumundadr. Özel elektrik irktelerinin, DEDAn teröründen de bktk. Devletimiz dadaki ekyay nasl dize getirdiyse, DEDA terörüne de öyle son vermek zorundadr.

CAM ÖNÜNDE SORUYORUZ

Elektrie gelen zamlardan sonra Ucuz Elektrik mza Kampanyas balatldElektrie gelen zamlardan sonra Ucuz Elektrik mza Kampanyas balatld Diyarbakr Ulu Caminin önünden soruyoruz:

Özel irketlerin çkarlar m önemli yoksa halkn çkarlar m? Esnaflar kepenk açmasn m, tarlalarmz sulanmasn m, sanayide makinelerimiz dönmesin mi? Vatanda kepenkleri indirirken Türkiyenin elektrik datmndan milyarlarca lira kr eden özel irketlere mahkm muyuz?

DEDA Genel Müdürü geçtiimiz eylül aynda açklad borcu olan çiftçiler sakn bu sene ekin ekmesin dedi. Bahar aylarnda elektrik vermeyeceiz diye de tehdit etti. Amz ekmeimiz özel irketlerin kar hrsnn tehditi altndadr. Bu böyle gitmez.

Efendiler, kim kime borçlu? Biz her eyimizi çiftçimize borçluyuz. O borcu çiftçinin mahsulünü yakarak m, kurutarak m ödeyeceiz? Köylünün emeine el koyup israf eyleyenlere, ürününü yakanlara nasl müsaade ederiz?

TEK çÖZÜM KAMULATIRMA

DEDA, 31 kurua devletten ald elektrii halka 2 TLye satyor. Reva mdr? Diyarbakrdan balayarak bizim üretici, çalkan milletimiz kendi menfaatlerine uzak bir zümrenin kar aleti, köprüsü olmayacaktr. DEDAa köprü olmayacaz. Biz özel elektrik irketleri hesabna ileyen, didinen aln terimzi onlarn özel hrslarna heba eden çözümleri kabul etmiyoruz.

Ana Sayfaya Git