Enerjide kamulaştırma çağrısı

Vatan Partisi, Cuma namazı sonrasında Diyarbakır'ın tarihi Ulu Cami önünde, 'Ucuz Elektrik ve Güvenlik İçin Kamulaştırma' çağrısında bulundu.

Enerjide kamulaştırma çağrısı

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, halkın ucuz elektrik talebinin haklı olduğunu belirterek, ağırlaşan enerji krizinin faturasının halkın omuzlarına yüklenemeyeceğini belirtti. Tanhan, enerji dağıtımıyla ilgili yaşanan sorunun tek çözümünün kamulaştırma olduğunu açıkladı.

ULU CAMU ÖNÜNDE

Vatan Partisi Diyarbakır’da ‘Ucuz Elektrik ve Güvenlik İçin Kamulaştırma’ açıklaması düzenledi. Diyarbakır Ulu Cami önünde yapılan açıklamada konuşan İl Başkanı Ferdi Tanhan halkın ucuz elektrik talebinin haklı olduğu, sorunun tek çözüm olduğu vurguladı. Tanhan halkın haklı eylemleri bölücü amaçlarla ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için saptırma girişimlerine izin vermeyeceğini belirtti. Tanhan şöyle dedi;

"Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır. Son bir haftada yurdun her yanında vatandaşlar ucuz elektrik talebiyle eylemler yapmıştır.Haklı taleplerini dile getiren vatandaşlarımız %99 değil, %100 haklıdır. Ağırlaşan enerji krizinin faturası halkın omuzlarına yüklenemez!

DEDAŞ FATURALARI

Uzak değil o günler PKK, esnafımıza kepenk açtırmıyordu. Artık böyle sorunlarımız yok. Ancak şimdi DEDAŞ Faturaları kepenk açtırmıyor, DEDAŞ faturaları yüzünden çiftçi toprağını süremiyor, mahsülünü ekemiyor. Sanayi çarkları yüksek elektrik faturaları yüzünden duracak noktayı geldi.

Eşkiyalık nedir? Ticaretin, üretimin silahla, zorla baltalanmasıdır. Eşkiyanın olduğu yerde güvenlik de yoktur, ticaret de yoktur, üretim de yoktur. Bu özel elektrik şirketleri ticarete, güvenliğe ve üretime verdikleri zararlar düşünülünce kravatlı eşkıya konumundadır. Özel elektrik şirktelerinin, DEDAŞ’ın teröründen de bıktık. Devletimiz dağdaki eşkıyayı nasıl dize getirdiyse, DEDAŞ terörüne de öyle son vermek zorundadır.

CAMİ ÖNÜNDE SORUYORUZ

Elektriğe gelen zamlardan sonra Ucuz Elektrik İmza Kampanyası başlatıldıElektriğe gelen zamlardan sonra Ucuz Elektrik İmza Kampanyası başlatıldı  Diyarbakır Ulu Caminin önünden soruyoruz:

Özel şirketlerin çıkarları mı önemli yoksa halkın çıkarları mı? Esnaflar kepenk açmasın mı, tarlalarımız sulanmasın mı, sanayide makinelerimiz dönmesin mi? Vatandaş kepenkleri indirirken Türkiye’nin elektrik dağıtımından milyarlarca lira kâr eden özel şirketlere mahkûm muyuz?

DEDAŞ Genel Müdürü geçtiğimiz eylül ayında açıkladı “borcu olan çiftçiler sakın bu sene ekin ekmesin” dedi. “Bahar aylarında elektrik vermeyeceğiz” diye de tehdit etti. Aşımız ekmeğimiz özel şirketlerin kar hırsının tehditi altındadır. Bu böyle gitmez.

Efendiler, kim kime borçlu? Biz her şeyimizi çiftçimize borçluyuz. O borcu çiftçinin mahsulünü yakarak mı, kurutarak mı ödeyeceğiz? Köylünün emeğine el koyup israf eyleyenlere, ürününü yakanlara nasıl müsaade ederiz?

TEK ÇÖZÜM KAMULAŞTIRMA

DEDAŞ, 31 kuruşa devletten aldığı elektriği halka 2 TL’ye satıyor. Reva mıdır? Diyarbakır’dan başlayarak bizim üretici, çalışkan milletimiz kendi menfaatlerine uzak bir zümrenin kar aleti, köprüsü olmayacaktır. DEDAŞ’a köprü olmayacağız. Biz özel elektrik şirketleri hesabına işleyen, didinen alın terimzi onların özel hırslarına heba eden çözümleri kabul etmiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz