Engelli yazar, 17 kitabıyla fuarda

24'üncü İzmir Kitap Fuarı'na katılan yüzde 98 engelli Erdal Yalçın (44), tek parmağıyla yazdığı 17 kitabı okuyucularla buluşturdu. Beyin felci geçirdiği için zaman zaman konuşmakta zorlandığını anlatan Yalçın, duygularını yazarak ifade ettiğini söyledi.

Haberler 08.04.2019 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültürparkta bugün ziyarete açlan ve 14 Nisana kadar sürecek zmir Kitap Fuarnda kitaplarn satan Erdal Yalçn ilgiden memnun olduunu dile getirdi. Küçüklüünden beri yazmaya hevesi olduunu, ksa hikaye ve makaleler yazmaya baladn anlatan Yalçn, ilk kitabn 2004 ylnda çkardn söyledi. Hiç okula gitmediini ve özel eitim aldn belirten Erdal Yalçn, lk kitabm 2004 ylnda yazdm. Ondan 10 sene öncesi de var. 17 kitabm oldu. Fuarda beklediimden daha fazla ilgi gördüm. 3 yldr bu fuara katlyorum. zmirlileri çok seviyorum. Bazen konuamyorum. Beyin felci geçirdim. Bazen susup kalyorum. Konumakta güçlük çekince kendimi yazarak ifade ediyorum diye konutu.

RESM DE YAPIYOR

Öykü, iir ve roman türlerinde kitaplar olduunu anlatan Yalçn, Yaamdan hiç kopmadm. nsanlar ve tüm yaratlan canlar çok seviyorum, ömrüm oldukça da seveceim. 80li yllarda resim yapyordum, birçok karma resim sergisine katldm. Daha sonra resim çalmalarma son noktay koydum. 1990 ylnda barollerini duayen oyuncular Fatma Girik ve Halil Ergünün paylat Gün Ortasnda Karanlk adl sinema filminde oynadm dedi.

Diyarbakrda 1995te kentin engellilerle ilgili ikinci derneini kurduunu ve bir süre bakanln yaptn ifade eden Erdal Yalçn, unlar anlatt: çimde hep bir kitap çkartma arzusu vard. 10 yl uratktan sonra 2004 senesinde bir sponsor buldum ve ilk kitabm çkardm. lk iki kitabm sponsor aracl ile çkardm. Üçüncü kitaptan itibaren kendi kitaplarm satarak kitaplarm kendim çkaryorum. Bana kitaplarm alarak ve okuyarak destek olan herkese teekkür ediyorum. Elimle günde bir sayfa yazyorum, karnca gibi. Bir kitab 1-1,5 ylda bitiriyorum. Kitap yazmak benim için bir ak, bir tutku. Yazmasam ölürüm.

Ana Sayfaya Git