Engelliler Peygamber Diyarında

Diyarbakır İl Müftülüğü'nün organizasyonuyla 110 engelli vatandaş, aileleri ile birlikte Eğil ilçesindeki peygamber kabirlerini ziyaret etti.

Haberler 15.05.2017 - 08:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçedeki peygamber kabirlerini ziyaret eden engelliler, dua edip namaz kld.

l Müftülüü Engelli Koordinatörü Musa Salim Söyler, Engelliler Haftas nedeniyle iitme, görme, bedensel ve zihinsel engelli vatandalarla bir araya geldiklerini söyledi.

Kentteki manevi atmosferi engellilere yaatmak adna bu tür etkinlii düzenlediklerini ifade eden Söyler, öyle devam etti:

Toplamda 110 engelli vatanda ve aileleriyle birlikte bir araya geldik. nsanlarn engellilere pozitif bir ekilde bakmalarn istiyoruz. Bu tarz yerlerde istifade etmek suretiyle engellileri daha diri tutmak istiyoruz.

BEDENSEL ENGELLLER

Bedensel engelli Levent Baykara, etkinlie katldndan dolay mutlu olduunu belirterek, Her zaman böylesi bir morale ihtiyacmz var. Senede bir defa bile bizleri hatrlamas çok güzel. Bu tür etkinliklerin sürekli devam etmesini istiyoruz. dedi.

Engelli Ömer Askan ise bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin kendileri açsndan önemli olduunu kaydetti.

Görme engelli Mehmet Akif Karaka da kurumlarn bu tür etkinliklere öncülük yapmasnn örnek tekil ettiini söyledi.

Karaka, etkinlikle moral bulduklarn ve birbirleriyle kaynatklarn belirterek, Manevi bir hava içerisinde arkadalarmzla birlikte bulumamz çok güzel oldu. Engelli ve salam arkadalarn bir arada olmas adaptasyon açsndan önemlidir. Özellikle maddi sknt yaayan, sosyal hayata tam olarak adapte olamam arkadalarmz için bu tür etkinlikler çok faydal oluyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git