Görüş Bildir

Engelliler Peygamber Diyarında

Diyarbakır İl Müftülüğü'nün organizasyonuyla 110 engelli vatandaş, aileleri ile birlikte Eğil ilçesindeki peygamber kabirlerini ziyaret etti.

Engelliler Peygamber Diyarında

İlçedeki peygamber kabirlerini ziyaret eden engelliler, dua edip namaz kıldı.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Musa Salim Söyler, Engelliler Haftası nedeniyle işitme, görme, bedensel ve zihinsel engelli vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Kentteki manevi atmosferi engellilere yaşatmak adına bu tür etkinliği düzenlediklerini ifade eden Söyler, şöyle devam etti:

"Toplamda 110 engelli vatandaş ve aileleriyle birlikte bir araya geldik. İnsanların engellilere pozitif bir şekilde bakmalarını istiyoruz.  Bu tarz yerlerde istifade etmek suretiyle engellileri daha diri tutmak istiyoruz."

BEDENSEL ENGELLİLER

Bedensel engelli Levent Baykara, etkinliğe katıldığından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Her zaman böylesi bir morale ihtiyacımız var. Senede bir defa bile bizleri hatırlaması çok güzel. Bu tür etkinliklerin sürekli devam etmesini istiyoruz." dedi.

Engelli Ömer Askan ise bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin kendileri açısından önemli olduğunu kaydetti.

Görme engelli Mehmet Akif Karakaş da kurumların bu tür etkinliklere öncülük yapmasının örnek teşkil ettiğini söyledi.

Karakaş, etkinlikle moral bulduklarını ve birbirleriyle kaynaştıklarını belirterek, "Manevi bir hava içerisinde arkadaşlarımızla birlikte buluşmamız çok güzel oldu. Engelli ve sağlam arkadaşların bir arada olması adaptasyon açısından önemlidir. Özellikle maddi sıkıntı yaşayan, sosyal hayata tam olarak adapte olamamış arkadaşlarımız için bu tür etkinlikler çok faydalı oluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi