Engelliler savunma sporu öğreniyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde açılan Engelsiz Yaşam Atölyesinde engelliler, savunma sporu eğitimi alıyor.

Haberler 14.11.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe Kaymakamlnca Sosyal Destek Program kapsamnda açlan atölyede engellilere, bilgisayar, büro yönetimi sekreterlii, okuma yazma, satranç, iaret dili, balama gibi kurslarn yan sra savunma sporu eitimi veriliyor.

Atölye sorumlusu Bahar Yldz, engellilerin hayatlarn olumsuz etkileyecek birçok faktör olduunu, eitimlerle bunlar yaamlarndan çkarmay hedeflediklerini söyledi.

Engellilere hem psikolojik destek saladklarn hem de savunma sporuna yönelik eitim verdiklerini belirten Yldz, Amacmz kavga dövü deil, sadece kendilerini korumalarn salamak. Eitimde engelliler, Uzak Dounun çplak elle savunma sporunu öreniyor. Savunma amaçl karate öreniyor. dedi.

Bir nevi terapi yapyoruz. Onlar mutlu ediyoruz. Bu sporu elenerek yapyorlar. diye konuan Yldz, eitimin yaklak 3 ay süreceini bildirdi.

u ana kadar atölyede 175 kiiye eitim verildiini dile getiren Yldz, eitimle engellilerin hem psikolojik olarak rahatladn hem de kendilerini daha güçlü hissettiini kaydetti.

- Öz güvenleri geliiyor

Savunma sporu eitmeni Metin Demir ise eitim alan engellilerin öz güvenlerinin gelitiini, daha mutlu olduunu ve hayata ballklarnn arttn vurgulad.

Engelli Mirhan lyasolu, kavgaya kar olduunu ancak böyle bir durumda mecbur kalmas halinde örendikleriyle kendini savunabileceini belirtti.

Emine Kassap, eitimle kendilerini daha iyi hissettiklerini anlatarak, Öz güvenim artt. Terapi alm gibi hissediyorum. diye konutu.

Tekerlekli sandalyede savunma sporu örenmeye çalan Filiz Bozan da artk kendini daha güvende hissettiini kaydetti. Bozan, Kendimi nasl savunacam örendim, bu sporu yaparken mutlu oluyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git