Görüş Bildir

Engelliler savunma sporu öğreniyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde açılan Engelsiz Yaşam Atölyesinde engelliler, savunma sporu eğitimi alıyor.

Engelliler savunma sporu öğreniyor

Kızıltepe Kaymakamlığınca Sosyal Destek Programı kapsamında açılan atölyede engellilere, bilgisayar, büro yönetimi sekreterliği, okuma yazma, satranç, işaret dili, bağlama gibi kursların yanı sıra savunma sporu eğitimi veriliyor.

Atölye sorumlusu Bahar Yıldız,  engellilerin hayatlarını olumsuz etkileyecek birçok faktör olduğunu, eğitimlerle bunları yaşamlarından çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Engellilere hem psikolojik destek sağladıklarını hem de savunma sporuna yönelik eğitim verdiklerini belirten Yıldız, "Amacımız kavga dövüş değil, sadece kendilerini korumalarını sağlamak. Eğitimde engelliler, Uzak Doğu'nun çıplak elle savunma sporunu öğreniyor. Savunma amaçlı karate öğreniyor." dedi.

"Bir nevi terapi yapıyoruz. Onları mutlu ediyoruz. Bu sporu eğlenerek yapıyorlar." diye konuşan Yıldız, eğitimin yaklaşık 3 ay süreceğini bildirdi.

Şu ana kadar atölyede 175 kişiye eğitim verildiğini dile getiren Yıldız, eğitimle engellilerin hem psikolojik olarak rahatladığını hem de kendilerini daha güçlü hissettiğini kaydetti.

- "Öz güvenleri gelişiyor"

Savunma sporu eğitmeni Metin Demir ise eğitim alan engellilerin öz güvenlerinin geliştiğini, daha mutlu olduğunu ve hayata bağlılıklarının arttığını vurguladı.

Engelli Mirhan İlyasoğlu, kavgaya karşı olduğunu ancak böyle bir durumda mecbur kalması halinde öğrendikleriyle kendini savunabileceğini belirtti.

Emine Kassap, eğitimle kendilerini daha iyi hissettiklerini anlatarak, "Öz güvenim arttı. Terapi almış gibi hissediyorum." diye konuştu.

Tekerlekli sandalyede savunma sporu öğrenmeye çalışan Filiz Bozan da artık kendini daha güvende hissettiğini kaydetti. Bozan, "Kendimi nasıl savunacağımı öğrendim, bu sporu yaparken mutlu oluyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi