Engelliler unutulmadı

Kayapınar Belediyesi tarafından Engelsiz Yaşam Merkezi oluşturuldu.

Haberler 29.03.2017 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesince, Huzurevleri Mahallesindeki çocuk Yüzme Havuzu kompleksi, Engelsiz Yaam Merkezine dönütürüldü.

Yüzme Havuzu Kompleksi olarak kullanlan yer, Engelli vatandalara daha modern ve iyi hizmet verebilmesi için yeniden revizyon edilerek, Engelsiz Yaam Merkezine dönütürüldü.

KAYYUM ENGELLLER UNUTMADI

Engelsiz yaam merkezinde müzik alannda balama, gitar, vurmal çalglar (arbane, darbuka, def), Resim, deri ilemecilii, el sanatlar, bilgisayar, Kuran- Kerim ve hobi kurslar düzenleniyor. 100e yakn engelli vatandan yararland kurslarda 6 usta öretici görev yapyor. Engelsiz yaam arac ile evlerinden alnarak, merkeze getirilen engelliler, buradaki etkinliklerden sonra yine araçlarla evlerine braklyor. Merkezde gelen engellilere yönelik skeçler, elenceler ve palyaço gösteriler düzenleniyor.

ENGELLLERE YÖNELK KURSLAR

Kayapnar Kaymakam ve Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klç, Engelli vatandalara meslek edindirme, kiisel geliim, kariyer ve benzeri alanlarda kurslar verildiini ifade ederek, Müzik, resim, deri ilemecilii ve hobi kurslar vermeye baladk. Ayn zamanda Engelli vatandalarmz yüzme havuzumuzdan da faydalanabileceklerdir. Engellilerimiz sportif faaliyetlerini da burada yapabileceklerdir dedi.

DOWN CAFE AçILACAK

Bakan Klç, Engelsiz Yaam Merkezinde ayrca Down Sendromlu örenci ve gençlere yönelik Down Cafe açacaklarn vurgulayarak, Down Sendromlu örenci ve gençler bu Cafeyi iletecekler. Burada engelli örenci ve vatandalarmz isterlerse kafede kendi çalmalarn ve hizmetlerini sunabilecekler. Engelli vatandalarmzn rahat ve güzel zaman geçirebilecekleri, kaynaabilecekleri ve sosyalleebilecekleri bir alan oluturuyoruz. Down Cafeyi Mart aynda hizmete açmay hedefliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git