Engellilere "beş yıldızlı" bakım

Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürlüğü denetiminde faaliyet gösteren özel bakım merkezi, sunduğu imkanlarla engellilere beş yıldızlı otel konforunda bakım hizmeti sunuyor.

Haberler 17.12.2016 - 09:04 Son Güncelleme : 17.12.2016 - 09:06

Yaklak 5 yl önce hizmete giren ve bir süre önce yenilenen bakm merkezi, 204 engelli kapasitesiyle sadece anlurfann deil bölgenin en büyük bakm merkezi olarak faaliyet gösteriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüünce yönlendirilen kimsesiz, ailesi tarafndan terk edilmi ya da yaknlar tarafndan baklamayan engellilere beslenme, kiisel bakm, psiko-sosyal destek ve salk hizmetlerinin yan sra farkl imkanlar sunulan merkezde, berberden oyun salonuna ve engellilerin geliimleri için çeitli atölyelere kadar pek çok imkan bulunuyor.

Bedensel ve zihinsel engellilere hizmet verilen merkezde, bebekler de dahil her ya grubundan 102 engelli kalyor. 54 personelin titizlikte görevini yürüttüü merkez, salad imkanlarla engellilere umut oluyor.

Engellilerin rahat bir ortamda yaamalar için titizlikle hizmet sunmaya çaltklarn vurgulayan Aslan, sözlerini öyle tamamlad:

Merkezimizde kalanlara, uzman personeller tarafndan kiisel ihtiyaçlar, beslenmeleri, çamarlarnn ykanmas gibi hizmetlerin yannda psiko-sosyal destek hizmetleri de sunuyoruz. Engellilerimiz ile çeitli etkinlikler yaplyor. Rahat bir ortamda yaamalar için ellimizden geleni yapyoruz. Engellilere insan onuruna yakr huzurlu bir ortamda 5 yldzl otel konforunda bakm hizmeti salyoruz.

- Zamanmz güzel geçiyor

Merkezde kalan alzaymr hastas 80 yandaki Zeynep Demir, merkezde çok mutlu olduunu belirterek, kendilere böyle bir imkan saland için yetkililere teekkür etti.

Yaklak 6 ay önce Osmaniyeden gelen bedensel engelli Mahmut Tank da bakm merkezinde scak bir ortamda yaamn sürdürdüü için mutlu olduunu söyledi.

Merkezde pek çok etkinlie katlabildiklerini belirten Tank, Burada birçok imkan var. Canmz skldnda buradakilerle sohbet ediyoruz, tavla, okey oynuyoruz. Her gün farkl eyler yapmaya çalyoruz. Zamanmz güzel geçiyor. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git