Görüş Bildir

Engellilere "beş yıldızlı" bakım

Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürlüğü denetiminde faaliyet gösteren özel bakım merkezi, sunduğu imkanlarla engellilere beş yıldızlı otel konforunda bakım hizmeti sunuyor.

Engellilere

Yaklaşık 5 yıl önce hizmete giren ve bir süre önce yenilenen bakım merkezi, 204 engelli kapasitesiyle sadece Şanlıurfa'nın değil bölgenin en büyük bakım merkezi olarak faaliyet gösteriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yönlendirilen kimsesiz, ailesi tarafından terk edilmiş ya da yakınları tarafından bakılamayan engellilere beslenme, kişisel bakım, psiko-sosyal destek ve sağlık hizmetlerinin yanı sıra farklı imkanlar sunulan merkezde, berberden oyun salonuna ve engellilerin gelişimleri için çeşitli atölyelere kadar pek çok imkan bulunuyor.

Bedensel ve zihinsel engellilere hizmet verilen merkezde, bebekler de dahil her yaş grubundan 102 engelli kalıyor. 54 personelin titizlikte görevini yürüttüğü merkez, sağladığı imkanlarla engellilere umut oluyor.

Engellilerin rahat bir ortamda yaşamaları için titizlikle hizmet sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Merkezimizde kalanlara, uzman personeller tarafından kişisel ihtiyaçları, beslenmeleri, çamaşırlarının yıkanması gibi hizmetlerin yanında psiko-sosyal destek hizmetleri de sunuyoruz. Engellilerimiz ile çeşitli etkinlikler yapılıyor. Rahat bir ortamda yaşamaları için ellimizden geleni yapıyoruz. Engellilere insan onuruna yakışır huzurlu bir ortamda 5 yıldızlı otel konforunda bakım hizmeti sağlıyoruz."

- "Zamanımız güzel geçiyor"

Merkezde kalan alzaymır hastası 80 yaşındaki Zeynep Demir, merkezde çok mutlu olduğunu belirterek, kendilere böyle bir imkan sağlandığı için yetkililere teşekkür etti.

Yaklaşık 6 ay önce Osmaniye'den gelen bedensel engelli Mahmut Tanık da bakım merkezinde sıcak bir ortamda yaşamını sürdürdüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Merkezde pek çok etkinliğe katılabildiklerini belirten Tanık, "Burada birçok imkan var. Canımız sıkıldığında buradakilerle sohbet ediyoruz, tavla, okey oynuyoruz. Her gün farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz. Zamanımız güzel geçiyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi