Ergani’de ‘yürüyen ağaçlar’

Erozyon nedeniyle kökleri dışarıda kalan Ergani ilçesi Ortaağaç Mahallesi’nde yer alan meşe ağaçları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından koruma altına alınıyor.

Haberler 24.07.2019 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Belediyesi Bakan Selçuk Mzrakl, sosyal medya hesabndan, Ortaça köyündeyiz. Buradaki mee aaçlarnn görüntüsü Yüzüklerin Efendisi filmindeki yürüyen aaçlar anmsatmyor mu? 150 mee aacnn kökleri ne yazk ki erozyon nedeniyle dar çkm. Aaçlar korumaya alacaz paylamn yapt.

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Dr. Selçuk Mzrakl, Ergani ilçesi Ortaaaç (Mal Demo, Mal Diko) Mahallesinde bulunan, erozyon nedeniyle kökleri darda kalan aaçlar yerinde inceledi. Görünümüyle Yüzüklerin Efendisi filmindeki yürüyen aaçlar anmsatan yaklak 5 yüz adet mee aac yaplacak çalmayla koruma altna alnacak. Mahallelilerin anlatmyla 100 ila 150 yalarndaki aaçlarn bulunduu bölümler için sit alan oluturulacak ve tescil ilemleri yaplacak.

Mahalleliler tarafndan imdiye kadar kesilmeyen ve koruma altna alnan mee aaçlar, tam olarak Rez Goher mevkiinde bulunuyor. Ergani Belediyesi Ebakan Ahmet Kaya, belediye meclis üyeleri, Park Bahçe ve Yeil Alanlar Daire Bakan ile birlikte alan gezerek bilgi alan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Ebakan Selçuk Mzrakl, daha sonra mahalleliyle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Doa harikasn koruyarak bugüne kadar gelmesini salayan mahalleliyle teekkür eden Mzrakl, alann hak ettii deeri kazanmas için çalma balatacaklarn söyledi.

Mzrakl, Twitterdaki hesabnda, Ortaça köyündeyiz. Buradaki mee aaçlarnn görüntüsü Yüzüklerin Efendisi filmindeki yürüyen aaçlar anmsatmyor mu? 150 mee aacnn kökleri ne yazk ki erozyon nedeniyle dar çkm. Aaçlar korumaya alacaz ifadelerini kulland.

MAKAM DAI çN TELEFERK TALEB

Ortaaaç Mahallesindeki ziyaretin ardndan Mzrakl ile beraberindekiler, Ergani Makam Dann zirvesine çkt. Ergani Ebakan Kaya, bölgenin corafik yaps ve harabeye dönmü olan Meryem Ana Manastr hakknda konuklarn bilgilendirdi. Ergani Belediyesinin alanda yürüttüü çalmalar da aktaran Kaya, bundan sonra düzenli olarak Makam Danda temizlik çalmalarn sürdüreceklerini söyledi. Alann daclk sporu için oldukça uygun olduunu belirten Mzrakl, konu ile ilgili olarak fikir alveriinde bulundu. Teleferik talepleri içinde öncelikle alanda fizibilite çalmalarnn yaplmas gerektiini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git