Ergani’deki su kesintisi sona erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, dün Ergani’de 10 mahalleyi etkileyen su kesintisinin nedenlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, önceki gün (26.12.2016) sabah saat 09.45’te Ergani Paket Arıtma Tesisi’nde debinin düşmesi üzerine DİSKİ ekiplerinin harekete geçtiği belirtildi.

Haberler 28.12.2016 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaplan yazl açklamada u ifadeler yer ald: Paket Artma Tesisi giri su debisinin dümesi nedeniyle pompa istasyonu görevlileriyle yaplan görümede iki pompann çalt bilgisi alnmtr. Bu hususta debi düüünün tespiti için tahliye vanalar ve vantuzlar kontrol edilmi, sorun olmad anlaldktan sonra pompa istasyonunda 4 adet pompa devreye alnmtr. Bu kontrollerden sonra ekiplerimizin saat 14.30da isale hatt üzerinde yapm olduu kontroller sonucunda Dicle Yolu Bademli Mahallesi Mevkiinde Ergani Paket Artma Tesisine su salayan hatta arzann yeri tespit edilmitir. Hattn çelik boru olmasndan dolay Merkez DSK Su Arza Biriminden destek istenmitir.

Saat 22.00da su verildi

DSK Genel Müdürlüü Ergani ube Müdürlüü ekiplerinin saat 16.00da arzann meydana geldii noktada kaz çalmalarna baladnn belirtildii açklamada, 800 milimetrelik çelik boruda onarm yapld ifade edildi. DSK ekiplerinin yapt çalmalarn sona ermesi ile birilikte saat 22.00da su kesintisinden etkilenen mahallelere su verildii kaydedildi.

Su kesintisinden u mahalleler etkilendi: Adnan Menderes Mahallesi, Fatih Mahallesi, Namk Kemal Mahallesi, Kemaliye Mahallesi, Saray Mahallesi, Kemerta Mahallesi, Sanayi Mahallesinin tamam ile irinevler Mahallesi, smet Paa Mahallesi ve stasyon Mahallesinin bir bölümü.

Ana Sayfaya Git