Görüş Bildir

Ergani’deki su kesintisi sona erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, dün Ergani’de 10 mahalleyi etkileyen su kesintisinin nedenlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, önceki gün (26.12.2016) sabah saat 09.45’te Ergani Paket Arıtma Tesisi’nde debinin düşmesi üzerine DİSKİ ekiplerinin harekete geçtiği belirtildi.

Ergani’deki su kesintisi sona erdi

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Paket Arıtma Tesisi giriş su debisinin düşmesi nedeniyle pompa istasyonu görevlileriyle yapılan görüşmede iki pompanın çalıştığı bilgisi alınmıştır. Bu hususta debi düşüşünün tespiti için tahliye vanaları ve vantuzlar kontrol edilmiş, sorun olmadığı anlaşıldıktan sonra pompa istasyonunda 4 adet pompa devreye alınmıştır. Bu kontrollerden sonra ekiplerimizin saat 14.30’da isale hattı üzerinde yapmış olduğu kontroller sonucunda Dicle Yolu Bademli Mahallesi Mevkii’nde Ergani Paket Arıtma Tesisine su sağlayan hatta arızanın yeri tespit edilmiştir. Hattın çelik boru olmasından dolayı Merkez DİSKİ Su Arıza Birimi’nden destek istenmiştir.”

Saat 22.00’da su verildi

DİSKİ Genel Müdürlüğü Ergani Şube Müdürlüğü ekiplerinin saat 16.00’da arızanın meydana geldiği noktada kazı çalışmalarına başladığının belirtildiği açıklamada, 800 milimetrelik çelik boruda onarım yapıldığı ifade edildi. DİSKİ ekiplerinin yaptığı çalışmaların sona ermesi ile birilikte saat 22.00’da su kesintisinden etkilenen mahallelere su verildiği kaydedildi.

Su kesintisinden şu mahalleler etkilendi: “Adnan Menderes Mahallesi, Fatih Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi, Kemaliye Mahallesi, Saray Mahallesi, Kemertaş Mahallesi, Sanayi Mahallesi’nin tamamı ile Şirinevler Mahallesi, İsmet Paşa Mahallesi ve İstasyon Mahallesi’nin bir bölümü.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi