“Erkek şiddeti kadının kaderi değil toplumun öğretisidir”

Kadına şiddetin kişisel değil toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Psikiyatrist Dr. Onur Okan Demirci, sorunun kaynağına inilmediği sürece ortadan kaldırılamayacağını söyledi. Şiddetin erkeğe mahsus değil topluma mahsus olduğunu belirten Demirci, “Erkek şiddeti kadının kaderi değil toplumun öğretisidir” dedi.

Haberler 23.07.2020 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

YETERSZLK HSLER ÖFKEYE, ÖFKE DDETE DÖNÜECEKTR

Erkek rolüne yüklenen sorumluluk ne kadar fazla ise erkein yaayaca yetersizlik o derecede derin olacaktr diyen Demirci Yetersizlik hisleri öfkeye, öfke iddete dönüecektir. Bu tür toplumlarda, erkek doduu anda ona aileye bakacak, soyu devam ettirecek en önemli varlk gözü ile baklr. Erkein yapt yanllar erkektir yapar olarak deerlendirilir. Kadn tatmin etme görevi ona verilir. Öyle bir alg yaratlr ki dünyada ki tüm varlklara sahip olabilme gücüne sahip olduu inanc ile yetitirilir. Bu inanç öyle tehlikelidir ki, sahip olamad varla bakasnn sahip olabilmesi ihtimaline tahammül edemez ve onu ortadan kaldrma yolunu seçer ifadelerini kulland.

ERKEK HER ENGEL DDET LE çÖZMEYE çALIACAKTIR

Erkein bu duruma gelmesinin bir anlk cinnetle, öfkeyle deil, doduu andan itibaren yaadklar ile belirleneceini söyleyen Dr. Onur Okan Demirci, iddete eilimli olan erkek kendini soyuna kantlama çabasnda olan, yetersizlik hisleri ve özgüven sorunlar yaayan, ilkelliinin evrimini sürdüremeyen bir varlktan öteye gidememektedir. Sahip olma arzusu ile yanp tutuan erkek önüne çkan her engeli ona öretilen ve bildii tek yol olan iddet yolu ile çözmeye çalacaktr dedi.

ETLK ÖRETLMEL

Bu ksr döngünün çocuklara eit olmann öretilerek deitirilebileceini belirten Demirci, Ailelerimizin bizde braktklar, onlarn ailelerinin de kendilerinde braktklar ve bizlere aktardklar izleri kendi çocuklarmza aktarmaktan vazgeçerek, cinsiyet rollerine anlamsz ve gereksiz sorumluluklar yüklemekten kaçnarak, kendi eksikliklerimizi çocuklarmzn üzerinde gidermeye çalmay brakarak, çocuklarmz olduundan fazlas gibi deil olduu gibi kabullenmeyi örenerek, soyun devamn getirecek olann erkek deil vicdan, efkat, bar olduunu anlayarak, önemli olann kendimizi bakalarna kantlama çabasnn deil kendimizi kusurlarmzla kabullenmemizin olduunu görerek, eitimi asl almas gerekenin çocuklardan önce aileler olduunu anlayarak bu vahi ve acmasz döngünün krlmasn salayabiliriz dedi.

Ana Sayfaya Git